Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NEMA ULAGANJA U OBNOVLJIVE IZVORE DOK NE SAGORIMO SAV UGALJ KOJI IMAMO JEDINO AKO VI NE ŽELITE DA NAM NADOKNADITE TU ENERGIJU ??
GLEDAJ OVIH BUDALA ČITAV ZAPADNI SVIJET SE RAZVIO KORISTEĆI STRUJU OD UGLJA I HE A SAD BI MI TREBALI DA PRAVIMO VJETROELEKTRANE JEL ??
oni ce po austriji i nace evropi graditi sta im pase,a vi po balkanu nemojte jer onda mi iz zapadne ervope necemo biti u tehnoloskoj prednosti i necemo vam moci prodavati muda pod bubrege !
Šta naši političari izbace metana prdeči u vjetar hidroelektrane su nula
Izgubićemo ribe ali ćemo dobiti superbogate familije oligarha koji već imaju koncesije na vode.
samo nek se pravi i gradi .novim generacijama će biti bolje
Ko da njih boli taki za ribom, samo lova je u igri. :\
Ma vazno je da nam specija politicara prezivi a za ostale endemske vrste cemo lahko.Oni su ovdje najvaznija vrsta.
Kako to da su austrijanci zabrinuti za ribe na Balkanu a nisu bili zabrinuti za ribe u austrijskim rijekama? Gdje god su mogli napravili su hidroelektranu. Kolika je iskoristenost rijeka u Austriji u te svrhe? Drugo: Tvrdnja "da hidroelektrane godišnje emitiraju velike količine metana" je laz. Za stvaranje metana su neophodni anaerobni uslovi razgradnje organskih materija a toga nema u nasim protocnim hidroelektranama.
Ovo istrazivanje je naruceno od prizvodjaca vjetroelektrana. Hoce da nas uvale u kredite da kupimo skupu uvoznu tehnologiju i da placamo duplo skuplju struju. Ovo nema veze sa nekim ribama jer se naprave prevodnice za ribe i one se mogu slobodno kretati duzinom rijeke.
možda Austrijanci imaju stručne ekologe koji prije gradnje utvrde načine kako sačuvati ekosistem od posljedica. Nedavno sam gledao dokumentarac tip iz Francuske priča kako je spasio ekosistem u nekim džepovima koji su se stvorili nakon gradnje HE, jer voda je bila previše ustajala da bi neke ribe opstale pa su nekako pojacali protok, kanalima ili sta ti ja znam
PRIKAŽI ODGOVORE (2)