{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


McDonald's preporučuje radnicima da ne jedu njihove proizvode

S
26.12.2013. u 12:08
144
99
McDonald's preporučuje radnicima da ne jedu njihove proizvode
144
McDonald's preporučuje radnicima da ne jedu njihove proizvode
Lanac američkih restorana brze hrane McDonald's iznio je čudnu preporuku svojim radnicima na internet stranici, a to je da ne jedu burgere i pomfrit, jer nisu zdravi.
Na internoj internet stranici McResource, namijenjenoj za zaposlene u McDonald's, koja je i ranije davala čudne savjete - kao, naprimjer, kako sastaviti kraj sa krajem ako radite za satnicu od 7,25 dolara, sada se preporučuje radnicima da izbjegavaju da jedu svoje proizvode zbog opasnosti po zdravlje.

Kako bi ilustrovali razliku između "nezdravog" i "zdravijeg" na internet-stranici je postavljena slika tipičnog McDonald'sovog obroka i obroka jednog od njihovih konkurenata - firme Subway - sendviča sa salatom i čašom vode.

"Brza hrana je brza, razumne cijene i nudi alternativu domaćoj kuhinji. Pogodna je i ekonomski je prihvatljiva za brz ritam života, ima veoma mnogo kalorija, masnoće, šećera i soli, čime su ljudi izloženi riziku od gojaznosti", ističe se na stranici.

Na stranici se savjetuje da, umjesto konzumacije burgera sa sirom i pomfritom, treba da se jede na mjestima sa ponudom "raznih salata, supa i povrća da bi se zadržalo dobro zdravlje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: