Od polovine marta
42

McDonald's uvodi velike promjene u svojim jelovnicima, žele poboljšati okus hamburgera

L. R.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lanac brze hrane McDonald's uvodi velike promjene u svojim jelovnicima od polovine ovog mjeseca.
Kako piše The Sun, McDonalds uvodi značajne promjene nakon više od 10 godina, a kako saznaju promjena će se desiti sredinom marta i to u svim restoranima. Ove promjene su već uvedene u SAD-u i Australiji, a sada ih planiraju uvesti i na britansko tržište.

Promjene uključuju stavljanje luka na vrh svakog hamburgera dok se kuhaju i promjenu načina na koji se prže goveđi hamburgeri. Tako planiraju promjeniti cheeseburger, Big Mac i Quarter Pounder sa sirom.

"Stalno inoviramo i poboljšavamo naš jelovnik i otkrili smo da kolekcija komplementarnih malih poboljšanja kultnih hamburgera čini značajnu razliku u okusu", rekao je Gareth Pearson, upravitelj McDonaldsa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

No, osim ove promjene, došlo i do promjene u timovima koje vode restorana i načina u kojem planiraju pružiti usluge svojim kupcima.

"Ne samo da smo uveli novu kuhinjsku tehnologiju, već smo i ponovno obučili svih 177.000 članova tima za te nove postupke kako bismo omogućili posluživanje naših najboljih hamburgera do sada", dodao je Pearson.

Oni su objavili i potpuni popis promjena na jelovnicima kada je riječ o klasičnim hamburgerima od govedine. Tako će goveđi hamburger duže peći kako bi dobili bolji okus, a luk sa žara je novi proces prženja gdje će dodavati bijeli luk na vrh hamburgera dok se peku kako bi dobili dodatnu boju i poboljšali okus.

Zelena salata servirat će se direktno iz frižidera kako bi bila što hrskavija, a sir će stavljati preko toplih hamburgera kako bi se brže istopio stvarajući glatku strukturu. Također, peciva će praviti s dodatkom maslaca i to u stilu briocha.