Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Probao sam raznih verzija kljukuše ali iz mog iskustva najbolja je ona koju mi je moja nana pravila. A ta kljukuša se pravi na sljedeći način: Krompir rendani, sol, ulje i malo brašna. Kad se fino ispeče ja sam volio da se premaže kajmakom odozgo i to je to. Jelo prejednostavno a tako dobro :). Istu takvu pravim i danas svojoj djeci.
Nije to kljukuše vidjelo , pogotovo sarajevske . Samo krompir , luk, so . Ouno bibera i što manje brašna . Lamse
Imate li bolji recept., ozbiljno pitam.
u kljukusu ne ide nikako luk i biber brate dragi
imali sta mizernije od ovoga il presnac kako zovu..nikad ni jedno ni drugo probo
Kod nas se to zove pita baba, može biti sa bundevom ili krumpirom, mada ja nikada nisam jeo sa krumpirom:),sa bundevom mi je vrh, kada se ispeče zalije se vrelim mlijekom i odozgo pavlaka.
Najbolja kljukuša je ona koja vas zaobiđe :)
"dva jaja". a kad je 1 onda je "jedan jajo"?
Moj recept je bez jaja. A pred posluživanje premažemo će psavlakom.
Za ovaj tekst treba prevodilac
Cuj Sarajevska kljukusa
Sarajevska muda
Ovo nije vidjelo kljukuse očima... Kljukusa je posve nešto drugo. Bjeli luk, mlijeko kajmak... Itd
Hehe i onda kazu sto smo debeli
Zar ovo nije Uljevak?
ne pravi se to tako
Sarajevska kljukuša, a krompir iz Fojnice, luk iz Goražda