PROMO
0

Supe kao odličan uvod svakom obroku

Jeste li znali da je naučno dokazano da, ukoliko svoj ručak započnete supom, unosite čak 20% manje kalorija nego bez nje?

Razlog tome jeste što supe, zbog svoje niske kalorijske vrijednosti i svog volumena, pune gladan i prazan stomak, daju nam osjećaj sitosti i opuštaju nas. Samim tim, izbjegavamo prejedanje prilikom glavnog obroka.

Kako bi naš obrok bio pravilan i izbalansiran, što je od izuzetne važnosti za zdravlje našeg organizma, često je potrebno dodati i suplemente u vidu vitamina i minerala potrebnih za stvaranje energije u organizmu. Nove MAGGI Super juhe, bogate vitaminima B6, B12 i C, čine savršen uvod za svaki obrok, ali mogu biti i obrok same po sebi. Ovisno o ukusima, raspoloženju ili prigodi, Vaš izbor može biti MAGGI supa s brokulom, karfiolom i špinatom, osvježavajuća povrtna supa s kurkumom ili bistra pileća supa s đumbirom.

O benefitima vitamina koji se nalaze u novim MAGGI supama, regionalna nutricionistica kompanije Nestlé, Koraljka Novina Brkić je podijelila par savjeta za ljubitelje ovog nutritivnog obroka.

"Benefiti koje vitamini imaju za ljudski organizam su zaista mnogobrojni i nužni kako bi tokom dana imali dovoljno energije i očuvali naš imunitet od sezonskih gripa, alergija i virusa. Vitamini poput B12, koji se nalazi u MAGGI Super juhama, prvenstveno služe da regulišu formiranje krvnih zrnaca i povećaju nivo željeza u krvi. Kod ljudi je ovaj vitamin neophodan i za zdrav nervni sistem, kao i prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Vitamin C je, primjerice, najviše poznat kao snažan antioksidans koji brani kožu i sluznicu od vanjskih uticaja. U organizmu ima vrlo važne uloge: neophodan je u sintezi kolagena, pomaže funkciji tjelesnog odbrambenog sistema, potičući aktivnost bijelih krvnih zrnaca, te pruža podršku za različite stanične funkcije urođenog i stečenog imuniteta. Vitamin B6, koji je široko rasprostranjen u mnogim namirnicama, sudjeluje u razgradnji bjelančevina, stvaranju crvenih krvnih stanica, u regulaciji hormonske aktivnosti, metabolizmu stvaranja energije, doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava te utječe na normalnu psihološku funkciju. Obroci bogati ovim vitaminima pružaju Vašem organizmu potrebnu energiju i zaštitu tokom dnevnih aktivnosti", istaknula je Koraljka.

Pored svojih nutritivnih vrijednosti, nove MAGGI Super juhe su posebne i po inovacijama u ambalaži. MAGGI je smanjio veličine pakiranja i upotrijebio nove materijale, koji za krajnji cilj imaju da pridonesu značajnom smanjenju količine otpada kod krajnjeg potrošača.

Vaše je samo da probate, a MAGGI se brine o bogatstvu okusa i savjetima Vam pomaže da postignete balansiranu ishranu. Više o novim MAGGI Super juhama možete pronaći na maggi.ba.

Nove MAGGI Super juhe: Super fine sadrže vitamine.