{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Savjeti za brz i zdrav doručak: Jogurt, zobena kaša i bjelanca će vas držati sitim do ručka

Klix.ba
18.8.2018. u 07:56
17
30
Savjeti za brz i zdrav doručak: Jogurt, zobena kaša i bjelanca će vas držati sitim do ručka
17
Savjeti za brz i zdrav doručak: Jogurt, zobena kaša i bjelanca će vas držati sitim do ručka
Doručak je najbolja stvar koju možete uraditi za sebe ujutro, čak i kada ste umorni i nenaspavani. Rano objedovanje pokreće vaš metabolizam, obnavlja energiju i stvara put ka dobrom danu.
Portal The Muse donosi nekoliko ideja za zdrave i brze doručke.

Jogurt
Lagan je i možete ga ponijeti sa sobom, a imate različitih okusa tako da vam nikada ne može dosaditi. Trudite se da popijete onaj koji ima više proteina, poput grčkog jogurta. Izbjegavajte više masnoća i ugljikohidrata.

Zobena kaša
Možete je vrlo lako napraviti, a u nju možete dodati sastojke bogate proteinima koji će doprinijeti vašem zdravlju. Jedan od ukusnih prijedloga jeste da dodate vaniliju s niskim procentom ugljikohidrata.

Bjelanca
Ovaj ukusni i zdravi dio jaja će se skuhati za pet minuta, a pun je proteina. Uvijek ga možete pomiješati s povrćem i to je odličan način da imate balansiran početak dana.

Dodatni savjeti

Ukoliko imate pauzu od tri sata između doručka i ručka, izbjegavajte doručak s teškim ugljikohidratima i nastojite se napuniti bjelančevinama. U suprotnom, brzo ćete probaviti ugljikohidrate i gladovati do ručka. Proteini će vas držati sitim mnogo duže.

Izbjegavajte šećer jer dodatni šećer nije vaš prijatelj. Ovo se posebno odnosi na voće.

Dodajte vodu. Počinjanje dana s dvije šoljice kafe neće vam pomoći da ostanete hidratizirani tokom dana, posebno ako ne pijete vodu. Kafa je diuretik i dehidrirat će vas ukoliko ne pijete vodu. Zlatno pravilo je da pijete dvostruko više vode uz kafu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: