Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je tacno, ali ste zaboravili naglasiti, najvazniju stvar a to je, vrije kuhanja tjestenine. Ne treba tjesteninu prekuhati, naprotiv, treba je malo trvdju izvaditi tj. 1-2 minuta prije od naznacenegog vremena na kesi i nastaviti kasnije u umaku dovrsiti kuhanje, tako ce tjestenina biti odlicno kuhana, nece vam smetati pri probavi, laksa je i ukusnija.
Al dente!
@Frasassinaturale In cooking, al dente describes pasta or rice that is cooked to be firm to the bite. The etymology is Italian "to the tooth". In contemporary Italian cooking, the term identifies the ideal consistency for pasta and involves a brief cooking time. Molto al dente is the culinary term for slightly undercooked pasta.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Neki dan kako skuhati jaja. Danas kako skuhati tjesteninu....sutra kako napraviti pomfrit iz kese
Koliko god soli u vodu stavim, opet neslano...
Ne trebas presoliti vodu, pasta treba samo malo da primi soli, ali zato u sosu dobije ostalo sto joj treba i onda bude ok.
Dzaba je ovo kad kod nas se prodaje smece od paste - maksimum je Barilla koja u Italiji je z kategorija
italijanska kuhinja je jedna od najboljih na svijetu, nije stvar samo u tjestenini, ona služi kao baza za razne umake...sa 500 gr tjestenine sa dobrim umakom može fino ručati červoročlana porodica, a 500 gr teže dvije deblje kriške kruha!
@lyon57 - za mene najbolja. Problem je da je Bosnjo asocira sa pastom i pizom koja se ovdje jede, tj katastrofa. Ko poznaje Italiju zna kako se jede i koliko je kvalitet hrane vazno Talijanima. Cista opsesija. Italija za hranu je kao Engleska za rock music
Cek malo! Ako imaju zlatna pravila, red bi bio da napisete i srebrena pravila za sitnu buraniju, jel?
Tjesteninu svi u svijetu kuhaju kako odgovara domaćinstvu, nije jedino talijanski način ispravan. Al dente je po osjećaju, tako da moj i neki drugi ne mora da bude ista stvar, vrijeme kuhanja na pakovanju je čisti BS, provjeravaj redovno dok kuhaš i to je to, nikakva nauka.
tjestenina je jedna od najnezdravijih hrana koja se moze staviti na sto
Pasta u paradajz sosu sa sitnim povrcem mmmm
i opet nisu rekli jeli treba tjesteninu stavi u hladnu vodu ili kad voda prokuha,a to je najvazniji dio!,a ja znam!
Primjetio sam da se to radi i tvrdim da je kod nas najveca greška što se pasta stavlja u vodu prije nego sto voda prokuha.
Vjeko na aparatima...