Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Losos je otrov mislim na ovaj sto se uzgaja jer ustvari divljeg malo ima al to moras upecat ovaj uzgajani je pun mercura i olova
Lososa, avokada i brazilskih oraha. Da serem pare nemam za takve obroke. I pri tom ne mislim na kredit.
WFPB jedina koja je naucno dokazana. Ostale dijete su samo nastale da se knjige prodaju.
To dijete za dijabetičare ? Kad neko ko nije iskusio počne da soli pamet kao gornjem članku. U bezglutenskoj veli smijete jesti grah, heljdu, kukuruz, rižu, i krompir, a u ostalim treba puno voća. To puno voća, kukuruz, riža i krompir za dijabetičare je ubrzani put do sljepila i amputacije nogu.
Pa da, tako nabrajas doktoru sta jedes, i nema veze sto si spominjao kremenadle, sireve neke, mesine, itd, ceka da kazes kako si nekad pojeo pola kile grozda kako bi rekao, AHA; to je to :D ma de... nauka kaze da nije do secera, nego ne moze secer da dodje na red od silnih masnoca u misicima. "Intracellular Lipid", kad ti je casa puna, nemoj kriviti kap koja je prelila casu, nego krivi onog sto je nasuo do vrha, tj sebe
@iEkser, to ne kaže službena nauka, već tek poneki doktori ne-endokrinolozi. Da šećer ne može ući u ćelije zbog masnoće, onda debelim dijabetičarima ni fizička vježba ne bi snižavala šećer. Umjerena fizička aktivnost ipak rapidno obara šećer kod svakog dijabetičara što na licu mjesta pokaže svaki metar glukoze. Insulinska rezistencija koju ti spominješ je tek jedan od mnogih uzročnika DT2 . Da ne spominjemo i dijabetes T1 koji također nema nikakve veze sa masnoćom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
paleo i lchf jedini su efikasni kod dijabetesa..
Pakeo nije uvijek dobra za dijabetičare, jer u paleo namirnice spadaju i cvekla, sve tikve, kineski i slatki krompir, i te su namirnice bogate škrobom, i šećerom u količinama lošim za dijabetičare. LCHF nije jedna dijeta, već ih ima više varijanti. Od njih, ketogena dijeta se pokazala kao najpogodnija za dijabetes. Keto = vrlo malo ugljikohidrata, umjereno proteina, i mnogo masnoće. Ima i lchf sa puno proteina a to onda nije keto, i takva nije baš pogodna za dijabetiare.