Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanska hrana je mutirala u 21. vijeku, i postade samo meso, samo cevapi, samo sudzuke. Prije 100 godina, mi se ovdje nismo tako hranili. Jelo se puno variva, corbi, jeo se jecmeni hljeb, ekoloski mlijecni proizvodi. Ovo sto je danas u BiH, kristalno bijeli hljeb, kifle, cevapi, janjetina, je cisti hedonizam i pretjerivanje. Jesti hranu podneblja i to u sezoni.
Popljuje članak pričom kako mu je losos preskup. Malo kasnije će upaliti svog dizelaša i odvesti se 100-tinjak metara dalje da kupi sebi šteku cigara, gajbu piva i kilu jagnjetine. Stomak mu kao u trudnice.
industrijska hrana nas ubija, citajte o LCHF / Paleo prehrani, otvorice vam se oci
Ne znam o cemu ovi pricaju, ja nista i ne jedem. Logicno ...
Ne znam, ali ja bih preporucio dizanje kredita koji su vezani za franak. Od toga nestajes. I da ja dam koju. Zamisli da u auto sipas uvijek goriva vise nego ga potrosis, a kolicinu pokusas smanjiti na nacin da sipas gorivo sa manje oktana. Ima logike. 😂😂😂 Samo zora guzici, a jedi sta ti srce zeli.
Pusti to bajo moj kod nas u Bosni ljudi uzmu onu veliku kantu eurokrema i udri 2 3 mjeseca dok se ne pojede
Ja volim rød grød med folde, racuna li se to?
Slanine, bijelog luka, kukuruze i rakije. To ti je balkanska dijeta. Na ovome su zivjele generacije i bili su izuzetno zdravi. A onda je dosao cevap, razanj, piva, cigara i to je to.
"nutricionisti preporucuju" cudo nije kakav svjestki univerzitet ili kakva istrazivanja kako po obicaju pocinju tekstovi ovakvog tipa...
A nordijsku kuhinju u svijetu poznatom ucinio nas frajer, Rene Redzepi.
De ti meni na koso pusti se lososa
Osobno mislim da je ovo puno vise pomodarstvo i marketing.Neznam sto fali Balkanskoj kuhinji sem veoma ogromne doze svakodnevnog stresa i sve veceg uvoza bjelosvjetskog prehrambenog otpada putem import lobija. Vratiti se proizvodnji zdrave hrane a smanjiti uvoz smeca kao i nepotrebnu mega proizvodnju stresa i bit ce sve okej.I nasi su predci givjeli 100 kao od sale
Ma samo masno i rakija, prebacujes stotku provjereno
Jednostavno mi je fascinantno kako su svi najpametniji kada je ishrana u pitanju. Svi znaju sve, a zapravo pojma nemaju. Samo ću reći jedno, Otto Heinrich Warburg :)
@thea Moja je greška što sam generalizovao, svaka čast na ishrani! LP
@thea Slažem se, ni sam ne gledam TV. Trovanje uma je mnogo štetnije od trovanja tijela.
Zaboravili ste ribu koja se u stvari najvise jede u Svedskoj i Norveskoj....bakalar (torsk) .... jedem ga najmanje jednom sedmicno. Bolji je od skobalja i deverike....nije ko kostro. Sa barenim krompirom se servira u Svedskoj u 9 od 10 kafana