Komentari (185)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aj ne serite za njemacku. Hrana je u njemackoj tako jeftina da nema sanse da se toliko trosi.mjesecno da
U Njemackoj je vecina stvarih jeftinija nego u B&H,tako da ne mislim da su ove kalkulacije tacne ..
jest, ali nijemci ne stede, sve najkvalitetnije kupuju, a kod nas smrznuto meso 3o god. iz argentine, robne rezerve iz doba hladnog rata.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Za 568 dolara se u Njemačkoj 10 osoba kvalitetno mogu hraniti čitav mjesec. Ovo možete prosipati samo zatucanim idiotima koji nikad nisu makli iz BiH i vjeruje sve što vi naškrabate.
U Njemackoj postoji meso od 2 evra kojeg jedu nasi koji tamo odu i koji kazu da je jeftino, inace meseo zadnje klase, i postoji isto tako meso prve klase koje kosta 20x vise, isto tako i za ostale namjernice. E sada razlika je sto mi u Bosni mislimo da jedemo meso prve klase i placamo za njega ko Svabo za najlosiju klasu.
@Lorjen "Namjernice"
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
81,14 dolara DNEVNO ...:))))))
A budala, ćuj 90 dolara, okle meni dolari, pa ne radim na bušotini, to morebit od hođe porodica.
Niti u Bosni, a niti u Americi ili Njemačkoj nema svako isti standard. A šta je prosjek? U Njemačkoj radio pa došao na posao i pita me koleginica šta sam ručao i kažem da sam jeo punjene paprike kući na šta me ona pita da li to slavimo nešto i odgovorim joj da je to kod nas klasika pojesti za ručak tako nešto. Ona reče da je ručala supu.
to je uracunato i kafe i sokovi piva prehrana u restoranu jer jer drugacije vrlo tesko pozrositi jer je prehrana u njemackoj za trecinu jeftinija nego u bih
Nek mi imamo hljeba , za ostale namirnice manje vise.
velika je razlika kakvu hranu kupuju ovi sa slike. je li ti kao većini našeg naroda vani, bitnije vozati bijesno auto, pa ćeš jesti pite, jaja koja koštaju 5 KM za školjku, ili ćeš kupiti eko jaja, koja su 8 KM za 12 komada. velika je razlika u cijeni između eko i nekih proizvoda porijeklom iz poljske recimo...
ČISTA GLUPOST, HAMAN SVE JEVTINIJE NEGO OVDJE,, SAMO PECIVA SU SKUPLJA,, ZATO NE SERITE
I onda se ljudi cudi sto su amerikanci debeli. Pizze, cipsovi i ostale gluposti.
Koji poso radi ovaj sto ste ga uporedili kad na hranu trosi ovoliko. Ja mislim da je ova za njega hrana sve bio pravljena i po narudzbi.
Kad ovakve uporede prave zasto nisu uporedili politicarsku korpu potrosnje sigurno bi izasla vise nego ova Njemacka. A sto se tice cjena Njemacka potrosacka korpa je manja od Bosanske. Realnost
Cijena hrane ista u Njemačkoj ko u BiH ? a u BiH potroše 7 puta manje. Sada se vidi gdje nas tolika količina hrane vodi. U debljinu i nestanak, ko porodice iz Kuvajta !
Nećemo akobogda nikad u EU. Hoćemo u Somaliju, Ertireju i Kongo vidi samo kako su tamo fesh i vitki ! A sad be zajebancije. Fahro je prije dvije godine rekao da svaki šesti krađanin leže naveće u krevet gladan ! I uskoro bio uhapšen ! Koliko mene dijeli od hapšenja ali isticanje gladi kao pokretačke sbage revolucije je rušenje ove naše lijepe i sretne države !
I opet, sudeci po fotkama, ovi sto nemaju ili imaju manje - djeluju srecnije, nasmijani su (Ekvador, Mali, Butan, pa i Cad), za razliku od Engleza, Italijana, Nijemaca, kojima izraz lica 'munje i gromovi'. Butan je predlagao da se umjesto 'GDP' ( nas BDP), jer krivi ekonomsku slika, uvede 'Gross National Happiness', kao pokazatelj. S razlogom. ... A Bosanka, tipicno, gleda u djecu, dok se 'lola' podbocio, da 'shifonjera' ne padne ;)
Nigdje se ne jede bolje nego u Bosni. Govori insan koji je prosao svijeta. Vjerujte!
Čiji osmjeh je srdačniji i lica vedrija? Ovi što troše 500 ili ovi po 30 $?
Što bi reko Fadil, puno trošimo.