Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
,rizu morate isprati u 3 vode dok ne ostane cista . Najbolja je Basmati riza.Prije nego dodate vodu proprzite je na malo ulja ili kravljeg masla oko 1-2 min.
Nekako sam je navikao jesti u čokoladi od po' metra. Nekada 70-ih i 80-ih.
Zavisi sa cime pravis rizoto. negdje treba da imati skroba da bi imala kremu ali ne da bude previse skuhana. Da bi ste dobili rizu da se ne lijepi , tj. da bude bez skroba i da se svako zrno odvaja, dovoljno je prvo u serpi tostirati rizu na suho, nekoliko minuta a onda idu ostali zacini i topla voda a najbolje supa.
"jednu mjericu riže stavite dvostruku količinu vode" to je najveca greska kad se kuha riza. Eto kako se kuha riza i zasto https://www.youtube.com/watch?v=JOOSikanIlI you are welcome.
@ReactiveCode Ja kuham godinama bas prema uputama gore, i svi pitaju kako mi uvijek tako razbacano i lijepo ispadne. Ja ispranu rižu malo przim sa začinima na ulju i malo putra, a onda dodam dvostruko tople vode (Od mase riže), Vrije 5 minuta, onda se vatra smanji skroz, pokrije lonac i pusti da upije vodu. svaki put ispadne ekstra.