Kreativna mama smislila poseban način da nagovori sina da jede povrće

Kreativna mama smislila poseban način da nagovori sina da jede povrće
59
Klix.ba
30.5.2019. u 19:10
38
komentara
59

dijeljenja
Kreativna mama smislila poseban način da nagovori sina da jede povrće Foto: Instagram
Australka Laleh Mohmedi smislila je originalnan način da uvjeri svog trogodišnjeg sina da jede zdrave namirnice. Likove iz njegovih omiljenih animiranih filmova oblikovala je na tanjiru i zauvijek riješila problem izbjegavanja povrća, prenosi Bright Side.
Na svom Instagram profilu ima skoro 180 hiljada pratilaca, a važno je naglasiti da je prati i slavni kuhar Jamie Oliver. Sve je počelo jednostavnim eksperimentom u kuhinji, kada je Laleh odlučila napraviti jelo koje će izgledati kao lik iz crtanog filma kako bi animirala sina da pojede ručak.

Foto: Instagram Foto: Instagram


Trogodišnjak se oduševio jelom, a sretna majka nastavila je prenositi animirane likove na tanjir. Svoju priču podijelila je s prijateljima koji su joj oduševljeno predložili da napravi Instagram profil na kojem će dijeliti fotografije svojih jela.

Foto: Instagram Foto: Instagram


"Tada još uvijek nisam znala šta je Instagram, ni kako funkcionišu pratioci, lajkovi i slične stvari", kroz smijeh je kazala Laleh za Bored Panda.


Samo godinu kasnije Laleh je postala poznata po svojoj kreativnosti, mnoge televizije, stranice i magazini su željeli čuti njenu priču.

"Nisam mogla vjerovati da me takav hobi može učiniti toliko popularnom. Još uvijek sam zapanjena tom činjenicom", kazala je.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...