Crtići na tanjiru
59

Kreativna mama smislila poseban način da nagovori sina da jede povrće

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Australka Laleh Mohmedi smislila je originalnan način da uvjeri svog trogodišnjeg sina da jede zdrave namirnice. Likove iz njegovih omiljenih animiranih filmova oblikovala je na tanjiru i zauvijek riješila problem izbjegavanja povrća, prenosi Bright Side.

Na svom Instagram profilu ima skoro 180 hiljada pratilaca, a važno je naglasiti da je prati i slavni kuhar Jamie Oliver. Sve je počelo jednostavnim eksperimentom u kuhinji, kada je Laleh odlučila napraviti jelo koje će izgledati kao lik iz crtanog filma kako bi animirala sina da pojede ručak.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Trogodišnjak se oduševio jelom, a sretna majka nastavila je prenositi animirane likove na tanjir. Svoju priču podijelila je s prijateljima koji su joj oduševljeno predložili da napravi Instagram profil na kojem će dijeliti fotografije svojih jela.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Tada još uvijek nisam znala šta je Instagram, ni kako funkcionišu pratioci, lajkovi i slične stvari", kroz smijeh je kazala Laleh za Bored Panda.

Samo godinu kasnije Laleh je postala poznata po svojoj kreativnosti, mnoge televizije, stranice i magazini su željeli čuti njenu priču.

"Nisam mogla vjerovati da me takav hobi može učiniti toliko popularnom. Još uvijek sam zapanjena tom činjenicom", kazala je.