|

Profesionalni fitness trener objasnio šta je okluzivni trening koji podstiče hormon rasta

Profesionalni fitness trener objasnio šta je okluzivni trening koji podstiče hormon rasta
12
Klix.ba
3.4.2019. u 22:53
38
komentara
12

dijeljenja
Profesionalni fitness trener objasnio šta je okluzivni trening koji podstiče hormon rasta Foto: Walmart
Okluzivni trening zapravo predstavlja ograničavanje venskog protoka na ograničenom području tj. ograničavanje venskog krvotoka u treniranom mišiću.
Marko Vukotić, profesor sporta, personalni trener, nutricionista i dugogodišnji reprezentativac Crne Gore u fitnessu, na svom Instagram profilu objasnio je svojim pratiteljima šta je to okluzivni trening i pokazao koja vježba je najefikasnija.

"Cilj ovakovog treninga, grubo rečeno, jeste velika prokrvljenost tkiva. Vrlo bitna stavka jeste da se ovakav vid treninga sve više koristi u rehabilitacijama, a neka posljednja istraživanja obećavaju, jer nam govore da ovakav vid treninga može biti sjajan tip aktivnog oporavka sportista ukoliko se dozira. Još jedna prednost ovog treninga jeste da ćete imati veće lučenje hormona nego kod klasičnih metoda treninga", napisao je Vukotić na Instagram profilu i pokazao jednu od vježbi okluzivnog treninga.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Occulsion training na sut masinu. Inace ovakav trening nije za svakog. Radi se manji intezitet(opterecenje) kontrola je vrlo bitna a broj ponavljanja zavisi. Cilj ovakovog treninga grubo receno jeste velika prokrvljenost tkiva. Vrlo bitna stavka jeste da se ovakav vid treninga sve vise i vise koristi u rehabilitacijama a neka zadnja istrazivanja obecavaju jer nam govore da ovakav vid treninga moze biti sjajan tip aktivnog oporavka sportista ukoliko se naravno dozira. Jos jedna prednost ovoga treninga jeste da cete imati vece lucenje hormona rasta od svih klasicnih metoda treninga. Naravno trening mora biti ispracen ishranom i suplementacijom kako bi taj hormon rasta dodatno podsticali. Moj izbor posle ovakvog treninga su bile essencijalje aminokisjeline,glutamin,bcaa,arginin i kreatin. Naravno od poznatog @thenutrition brenda. Ovakvom kombinacijom necu imati vece iritiranje insulina i time cu znacajno odrzavati hormonski balans koji ide ub korist hormonu rasta. Ukoliko zelite dobro da izgledate prosto morate da znate barem nesto malo o hormonima jer kakvi su vam hormoni takav vam je i zivot! V- team #occlusiontraining #training#muscle#personaltrainer #fit#fitness#fitnessmotivation #body#healty#bodytransformation #bodybuilding #mensphysique #crossfit #enjoy#sport#insta#instagood #instadaily #likeforfollow #likeforlikes #montenegro#podgorica #

Objavu dijeli Marko Vukotic Fitness Coach (@markovukotic)On je posavjetovao svoje pratitelje da ovaj trening treba biti ispraćen ishranom i suplementacijom kako bi taj hormon rasta dodatno podsticali.

"Moj izbor poslije ovakvog treninga su bile esencijalne aminokiseline, glutamin, bcaa, arginin i kreatin. Ovakvom kombinacijom neću imati veće iritiranje inzulina i time ću značajno održavati hormonski balans koji ide u korist hormonu rasta. Ukoliko želite dobro izgledati, prosto morate znati barem nešto malo o hormonima, jer kakvi su vam hormoni, takav vam je i život", savjetuje Vukotić.

Inače okluzivni trening prvi je uveo japanski naučnik Yoshiaki Sato koji ga je nazvao Kaatsu trening. Ovim treningom povećava se koncentracija hormona rasta i koristiti se samo za ekstremitete, dakle, za mišiće natkoljenice, potkoljenice, nadlaktice i podlaktice.

Marko je napisao i kako ovaj trening nije za svakoga te da može biti izuzetno opasan i mora se vrlo pažljivo raditi. Inače, Marko Vukotić se fitnessom aktivno bavi dugi niz godina, a u tom periodu sarađivao je s mnogim javnim ličnostima iz svijeta sporta, estrade, politike i medija.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...