Volja i upornost
18

Majka petero djece otkrila kako je izgubila 32 kilograma za godinu

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Angela Martin, četrdesetogodišnjakinja iz Tasmanije, svakog dana jela je 30 kašičica šećera i imala je 90 kilograma. Tada je shvatila da mora promijeniti nešto u svom životu.

Kazala je da se zbog viška kilograma sve vrijeme osjećala umorno, a kada bi se probudila nikada nije bila dovoljno naspavana.

"Boljela su me leđa i sve vrijeme sam se brinula o svom zdravlju. Imam prekrasnu porodicu, ali bila sam bez energije, bila sam iscrpljena i nisam mogla uživati s njima", rekla je Martin.

Kad je njena peta beba imala samo šest sedmica, u julu 2017. godine, Angela je odlučila poduzeti neke mjere.

"Izbacila sam prerađenu hranu i 30 kašičica šećera koje sam jela svaki dan. Počela sam davati prioritet jednostavnim svježim namirnicama zbog kojih se osjećam dobro", rekla je Martin.

Majka petero djece počela je jesti pet malih obroka dnevno i od osobe koja nikada nije pila vodu, počela je piti dva-tri litra vode dnevno.

Angela je također kontrolirala koliko je šećera unosila dnevno, čak i onaj šećer skriven u umacima i aromatiziranom jogurtu, te je počela redovno vježbati. S prijateljicom je kod kuće vježbala tri puta sedmično i to po pola sata. Vježbanje uključuje trčanje, hodanje i vježbe snage.

U periodu od deset sedmica izgubila je 15 kilograma, što je bila velika motivacija da nastavi. Angela je te godine izgubila 30 kilograma, a 32 kg ukupno. Dakle, od veličine XL došla je do veličine XS. Sada ima 58 kilograma.

"Jedna od najboljih stvari je da sam otkrila ljubav prema trčanju i sada trčim čak i na maratonima", rekla je i dodala da se osjeća kao da joj je neko poklonio nekoliko dodatnih godina života.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

30 minutes of daily exercise is not "a luxury that I don't have time for" Drinking water is not "too much of an effort" Eating food from trees and the ground is not "too expensive or time consuming" It's science, and it's what my body needs to thrive and it's a life lesson that I got to learn before the choice was taken away from me and I'll be forever grateful x Choose happy, choose proud x @kayla_itsines @sweat #gabrielleandangela #lovingyourselfstrong #bbg #bbgmums #bbg2019 #bbggirls #bbgmoms #bbggoals #bbgprogress #bbgtransformation #bbgmotivation #bbginspo #fitspo #fitnessmotivation #nsv #bodypositivity #fitnessjourney #mumsthatrun #bbgfam #bbgcommunity #bbg #kaylaitsines #sweatwithkayla #postartumfitness #beforeandafter #transformation #strongnotskinny #mumoffive #fitandforty #screwthescale

Objavu dijeli Angela (@1happy_fit_mum)

Kazala je kako ustaje u pet ujutro i vježba prije nego se članovi njene porodice probude, potom dan posveti svojoj djeci i učenju.

"Moje zdravlje je moj prioritet i konačno se osjećam najsretnijom osobom na svijetu", rekla je Angela i dodala kako je nabitnije da znate koliko vrijedite.

Dodala je i kako svaka osoba zaslužuje da se osjeća dobro te posavjetovala sve koji žele izgubiti kilograme da svoj život ispune pozitivnim mislima, pozitivnim navikama i pozitivnim ljudima.