Ubica treninga
71

Jacinto Bonila ruši sve predrasude sa 78 godina: Prestat ću vježbati kad me ne bude

Klix.ba
Proslava rođendana ili bilo kakvih drugih prigoda za 78-godišnjeg Jacinta Bonilla nije nikakav izgovor za izostanak iz teretane. Svojim izgledom i voljom prkosi vremenu i godinama, a sve zahvaljujući programu za vježbanje koji je sam osmislio.

Bonillu još nazivaju i "ubicom treninga" ili "Jacinto oluja" jer ono što on radi malo ko može izdržati, a pogotovo u 70-im godinama. Da bi stvari bile još zanimljivije, on sebi svake godine poveća broj vježbi koje radi, tako da svaku ponavlja onoliko puta koliko ima godina. Prvi put je ovaj program osmislio sa 69 godina, ali i prije toga je bio strastveni sportista.

Jacinto Storm @CrossFit Hell's Kitchen #Crossfit1939#CrossFit

A post shared by Jacinto Bonilla (@crossfit1939) on

Njegov ovogodišnji program uključuje 78 skokova na konopcu, 78 čučnjeva, 78 sklekova, 78 zgibova, 78 udaraca loptom o zid, 78 ljuljanja tegova te 78 dizanja tegova od 90 kilograma. Bonilli ponekad ovo ne bude dovoljno pa se vrati na još jednu seriju preskakanja konopca, što definitivno nije za one slabog srca.

@Crossfit1939 @katiedoesinc@bramoes_combat#coolestlittlecrosfitboxinbrooklyn

A post shared by Jacinto Bonilla (@crossfit1939) on

Ovaj 78-godišnjak ne samo da je sebe izazvao prije skoro deset godina, već i brojne druge mlade ljude koji ga prate u korak svaki dan. On je dosad posjetio brojne zemlje, među kojima i Mađarsku, Portugal i Costa Ricu, gdje je održao inspirativne radionice o vježbanju.

We made it through the storm #jacintostorm @crossfit1939 @sunsetparktech #crossfit1939 #crossfithellskitchen #bramoscombat #78reps

A post shared by Brandon "Bramos" Ramos (@bramos_combat) on

"Nemojte se povrijediti na početku. Ukoliko izdržite, osjećat ćete se odlično i sa 78 godina. Ja ću prestati vježbati onda kad me ne bude", rekao je Jacinto.