Uporna Amerikanka
26

Inspirativna Lindsay Butler izgubila je 30 kilograma i postala fitness takmičarka

Klix.ba
Lindsay Butler
Lindsay Butler
Amerikanka Lindsay Butler inspiracija je mnogim ženama i muškarcima širom svijeta zbog svog uspjeha, truda i posvećenosti. U protekle tri-četiri godine ona je uspjela smršati 30 kilograma i postati fitness takmičarka.

Trenutak kada je stala na vagu i vidjela kako ima gotovo stotinu kilograma bio je ključan za Butler.

"Obećala sam sebi kako neću dobiti više niti jedan kilogram", kazala je Butler za Independent.

Tako je 27-godišnjakinja iz Tennesseeja počela mijenati svoj životni stil.

Ona je u srednjoj školi bila atletičarka i trenirala je različite sportove, ali je ubrzo po završetku škole počela dobijati kilograme jer nije ništa vježbala.

"Tako jednostavno sam se gojila. U jednom trenutku sam počela osjećati umor i više nisam bila ista razigrana osoba kao prije. Ove promjene i ne primijetite kada se dešavaju u dugom vremenskom razdoblju", kazala je Lindsay koja je počela pratiti inspirativne fitness priče na Instagramu, krenula ići u teretanu, unajmila ličnog trenera i nikada se više okrenula nazad.

U prve dvije godine mršavljenja, Butler je mijenjala prehrambene navike.

"I dalje sam jela brzu hranu i pila sodu i generalno nisam obazirala previše pažnju na ono što jedem", rekla je Lindsay koja je i dalje gubila kilograme zbog treninga.

Međutim, kada je otkrila takmičenja u fitnessu, njena motivacija za transformisanjem tijela dodatno je porasla.

"Impresionirala su me čvrsta tijela i svjetlucavi bikiniji. Rekla sam svom treneru kako želim biti fitness model i tada su me dočekale striktne dijete", ispričala je Butler.

Njena ishrana danas se sastoji od mnogo mesa, povrća i zdravih ugljikohidrata.

Uprkos fizičkim promjenama i ciljevima do kojih je došla, Butler je priznala kako dijeta nije zabavna jer vas stalno tjera da razmišljate o odnosu s hranom.

Njen savjet za druge ljude koji žele doživjeti fizičku i mentalnu transformaciju jeste: "Budite na korak van zone svog duševnog komfora i uložite energiju u nešto za šta mislite da biste mogli biti strastveni."