Eto sto ti je crkva. Kaze sto ih vrijedjas govoreci da su isprljali monoteizam. Pa ne moze se ostat ciste monotisticke vjere i mijenjat temeljne principe kad god kakav trend naidje samo da se ne bi izgubilo na popularnosti. Sto je pravo, pravo je, sto je krivo krivo je. Svaka cast ovom sveceniku. On je u drugu ruku potvrda da medju hriscanima ima vjernika.
@KogaBriga Ko vjeruje u Jednog Boga, zna da je apsolutno svaka pojava i promjena uzrokom od Njega, pa tako i zemljotresi genralno a i ovaj konkretno. Nije lahko spoznati relacije izmedju ljudskih djela i njihovih posljedica nekome sa strane, ali nekokm ko je pogodjen posljedicom a narocito poboznom covjeku da se naslutit ta veza. Ako je on ko lokalni svestenik to rekao, to se misljenje mora postovati ako ne prihvatiti. Oni se ovdje distanciraju sto brze mogu. Jasno je kakvi su motivi.
@KogaBriga Hej, odusevio si me stavom. Jedino sto bih prigovorio je da se ne moze zanijekati poboznjaku koji iskusava "kaznu, opomenu, milost" pravo da to protumaci kako je ovaj covjek to protumacio. Kad se meni desi neki belaj, ja u dubini duse slutim zasto je. Tako jos vise neko ko je u stalnoj vezi s Bogom, ako je.
Prikaži sve komentare (154)