Da li mi neko od ovdašnjih stručnjaka može objasniti šta je konkretno štetno na genetski modificiranoj hrani? Jer ja fakat ne razumijem iz kojeg biološkog ili hemijskog principa proističe ova navodna štetnost. GMO hrana se razlikuje svojom genetskom informacijom od vrste od koje je napravljena. Dakle, ako je GMO hrana štetna, onda je po istoj logici štetan recimo kupus, jer mrkva je zdrava, a kupus se razlikuje genetski od mrkve, dakle mora biti štetan.
Molim da ne koristite idiotske "argumente" tipa "zar to nije očito", "samo glup ne vidi", "neprirodno je i fuj", "Zapadu je smetala Jugoslavija pa ju je uništio i sad truje ono što je ostalo" i sl. Stvarno me zanima.
pa kako objasniti nekome šta je GMO, a on jedva i osnovnu školu završio, za DNK je čuo prvi put na nekom žutom portalu i sad misli da je uber stručnjak za genetičko inženjerstvo.
Prikaži sve komentare (96)