Prosjecnom Bosancu, a pogotovo onima koji su prije rata zivili u selima i jos uvijek piskili i kakili u septickim jamama i nemaju trecu osnovnu, Turska je obecana zemlja. Sta ces - tako ti je kad se glasa za Bakira. Budale misle da su im Turci braca a Turska vise ulaze u Albaniji nego u BiH. Cak u Srbiju pet puta vise. Intelektualci su davno napustili BiH - neko se je vratio i ti su uvijek dobrodosli jer sa sobom ponesu sire horizonte.
@Dr.Baltazar - ajde ne seri. Dubrovnik, Zadar i pola Dalmacije koja je bila pod Venecijancima je i to doba razvijenija bila nego djelovi bosne sada. Koja glupost. Isto tako kao sto su turci doveli te stvari u BiH i pola Balkana, stari Rimljani su u 90% zapadne Europe. pa ti vidi gdje je bolje.
@dmachiavelli - po cemu je obecana zemlja? daj mi primjer. Po zivotnom standardu sigurno ne. Po postovanju ljudski prava sigurno ne. Ne cini mi se da u HRvatskoj ili Srbiji ili cak u Bosni vlada blokira social media. Da zatvara novinare. Daj mi primjer u cemu je Turska bolja od recimo Grcke i Hrvatske. Ostavi Bosnu koja se treba sa Afrikom mjeriti - sigurno je bolja od Rumunjske i Bugarske po mnogim indikatorima.
Prikaži sve komentare (117)