Ovdje se sukobljavaju amerika i rusija. Amerika je stvorila ISIL i pustaju ih da zauzmu sto vise teritorije kako bi poslije Amerika mogla da unisti ISIL i uzme sebi tu ISILOvu teritoriju. Rusija bi im mogla pravit probleme.
Apsolutno su NETACNE informacije da je Rusija bombardovala polozaje ISIL-a, vec su avio-bombe padale ISKLJUCIVO na polozaje van kontrole ISIL-a, a najvise su stradala DECA jer je pogodjena jedna DECIJA BOLNICA. Gađane su mete u gradu Rastan u blizini grada Homs gde ISIL apsolutno NEMA prisustvo, a isto je sa ciljevima severno od grada Hama. Mnogobrojni sirijski aktivisti i "Grupa za monitoring" izveštavaju o civilnim žrtvama u ruskim napadima, te prilažu užasavajuće video snimke ubijene djece i civila. Sirijski portal "Zaman al-Wasl" izveštava da je samo u provinciji Homs u sredu ubijeno najmanje 30 civila. U gradu Telbisa ubijeno je 15 ljudi, među kojima ima žena i dece. U selu Zafarane ubijeno je 8 civila, među njima 5 žena, dok je 7 civila, većinom dece, ubijeno u gradu Rastanu koji je kilometrima daleko od teritorije koju kontrolisu teroristi ISIL-a.
Izrael "mudro" suti i ne bere brigu za ISIL, jer je ISIL izraelska tvorevina i taj teritorij ce za par godina biti PRIPOJEN Izraelu
Prikaži sve komentare (172)