Ovo je jedna velika SELENDRA puna iskompleksiranog naroda,svaka cast Sarajevu da u njemu stanuje bar 10% Sarajlija,nego je ONO doslo u opancima i ucahurilo se tu,pa i naglasak nisu u stanju prilagoditi i za vise od 20 god...zalosno
Inace u Zagrebu, Beogradu, Becu, Minhenu zivi isto 90% "domicilnog stanovnistva". Sta bi rekao za Bec u kojem je stranaca 35 % i od kojih gotovo 10% uopste ne zna Njemacki jezik? I da budem iskren: meni su kao Sarajliji draze DOSLE nego "GRADJANI". SVE DOSLE IMAJU POSAO, DOBRE SU KOMSIJE, HOCE POMOCI I UVIJEK SU TU. GRADJANI, TO JESTE SARAJLIJE, SAMO MISLE DA SU GRADJANI: vecina nema zavresnu skolu, nezaposleni su, bave se kriminalom i ku*ce se pederusama po gradu, a uz to nose trenerke. Ako mislis da EPITET GRADJANIN pripisuje "rodjenje u Sarajevu", onda si ocito jako neskolovan i lud. JOS JEDNOM: vise volim svog komsiju SELJAKA IZ SJENICE NEGO 80% DRUGIH "MOJIH RODJENIH SARAJLIJA".
naglasak prilagoditi? jel to neko pravilo novo, asimilacija? svi se ponose svojim porijeklom, dijalektima, u bih treba sve obrnuto raditi...da se razumijemo knjizevni jezik je nesto drugo, lijepo izrazavanje, ali naglasak je ipak malo previse.
Prikaži sve komentare (94)