valjda sudija za prethodno saslusanje, a ne postupak, ali heleneise. i kad ga pita kako se osjeca, ne trazida mu prica o snovima, niti ga bukvalno pita za zdravstveno stanje, nego da kaze da li se osjeca krivim ili ne. to sto on navodno place ne mijenja cinjenicu da se i pored toga ne osjeca krivim. je li ovako plakao zadnje dvije godine svaki put kad su ga uhvatili da vozi prebrzo? place on kad pomisli sta ga ceka... nadam se da sud nece iz prsta isisati olaksavajuce okolnosti i da ce mu odmjeriti bas strogu kaznu. ubica. fuj.
pod pretpostavkom da si vozac, reci mi je li ti ozbiljno pratis ogranicenja, evo da iskljucimo gradsko naselje,kada si na magistralnom putu, je li ozbiljno svaki put kad vidis znak npr 60, a cesto se pojavljuju, ti smanjis brzinu bas na 60?! To me bas zanima, jer i sama sam vozac, a i vozila sam se sa jako puno ljudi, godina od 18 do preko 60, ali bas nikada nisam upoznala nekoga ko uvijek uspori na znak ogranicenja
ne vozim iz prostog razloga sto se fanaticno pridrzavam svakog moguceg propisa (pravnica sam i postivanje pravila je ne samo profesionalno, nego i moralno opredjeljenje) i ne mogu da podnesem da se stalno sukobljavam s ovim indijancima koji voze bez postivanja ikakvih pravila i propisa. muz vozi, a ja se brinem da zaista postuje sva pravila. i doslovno uzivam kada mu stigne kazna za prekoracenje brzine koje napravi samo kada ja nisam tu. ta pravila nisu tu da smaraju bilo koga, nego su od zivotne vaznosti. auto je po zakonu opasna star i rukovanje istom je stoga podlozno strogim pravilima. znam nekoliko osoba koje nose nekog na dusi zbog nepostivanja tih pravila, vjeruj da ne bi htjela da si na mjestu koga od njih. i uvijek sam vezana. a dijete mi se nikad, nikad ama bas nikada nije vozilo van sjedalice, uredno vezano.
Prikaži sve komentare (81)