Što bi rekao Šojić: "Zigrala mećka i pred njihov home". Profesori se nisu očešali po guz...ci kada se raspadala radnička klasa, a sad bi da ih se podrži. Ne znam šta su mislili ko će se školovati i ko će sve to plaćati ako radnička klasa ne postoji. Uživajte u plodovima svog (ne)rada gospodo. Iz naše akademije nauka nije izašla pametna ideja od 1985. godine. Profesore možeš naći u zgradama vlade kantona, u sjedištima političkih partija, u kafanama i raznim pič... materinama ali ih na fakultetima nema ni za lijeka.
Nije tačno. Ta "mećka" je davno zaigrala, ali je rad Sindikata UNSA stalno opstruiran grubim pritiscima u obliku prijetnji i ucjena na uposlenike i članove sindikata. Pročitaj samo zadnje zaključke Upravnog odbora Univerziteta koji vrve od prijetnji sindikatu i članstvu.
Moj Adlere protiv koga se oni bore???? Većina profesora je u vlasti ili političkim partijama pa je ovdje pitanje protiv koga štrajkate gospodo? Sami protiv sebe??? Tko je ovdje lud a tko pametan veliko je pitanje.
Prikaži sve komentare (72)