Problem je sto ovi koji ulazu u ovaj projekat su Arapi iz Kuvajta koji zele brze zarade. Zbog toga kod nas ima i toliko novih hotela, luksuznih apartmana, i trznih centara. Ali nije odgovornosti Arapa da nam grade ono sto je potrebno ovoj jadnoj ekonomiji. Oni su prije svega ljudi koji imaju biznis interes, a ne ekonomski interest drzave BiH. Bosanska-Hercegovacka vlast bi trebala biti ta koja vodi racuna za to. A jok, nasi ublehasi samo deru budzet na svoje neke interese i dalje guraju drzavu u rupu.
Bilo je na Federalnoj, dobro se sjecam kad se ova zgrada pocela pravit, upravo o kriminalnim radnjama i o tome kako se Arapima prodaju nekretnine po nevjerovatno niskim cijenama (kao sto je to bio slucaj sa ovom kucom koju je Arap kupio), kako oni sruse kucu i zidaju zgrade da mogu da zarade... Sve se oko biznisa vrti, a nasi im prodaju i prodaju...
Nasima je uvijek lahko bilo prodati, zbog toga su se sve fabrike i zatvorile. Sve sto je nekad pripadalo drzavi je konvertirano u male papircice u dzepovima nasih "vodja". Nije interes niti odgovornost stranih investitora da nam grade fabrike za nase domace proizvode. To su neke osnovne stvari koje treba odgovorna vlast ispunjavati. Posto mi nemamo odgovornu vlast, mozemo samo plakati dok nam drzava nastavi toniti.
Prikaži sve komentare (110)