Nasa kuhinja i jeste lijepa, ukusna, mirisna, bogata povrcem i raznim vrstama mesa, ali je problem sto se jako malo koristi riba.
Ne mislim na restorane, hotele i dr. mislim privatno kuci.
Nema to veze sa mentalitetom nego sa geografskim položajem. Jednostavno nam je do prije par desetina godina riba bila nedostižna i zato ljudi nisu dovoljno navikli na nju.
Uostalom danas većina ljudi sebi ne može priuštiti kvalitetnu ribu.
Navodno je zato što danas ne samo da je zagađena zemlja i zrak nego su zagađena i mora. To što su Japanci koji koriste masu ribe referentna tačka za dug život je prilično pogrešno. Treba vidjeti šta mi sve jedemo a šta oni ne jedu. Treba vidjeti gdje oni žive a gdje mi živimo i slično. Nije to samo kao što neki hoće izbanalizovati, jedu puno ribe pa dugo žive.
Ja licno jedem i volim sve iz vode, rijeka, more nebitno. Da cu dozivjeti neku duboku starost...ne vjerujem :)))
Tvom komentaru se nema sta oduzeti ni dodati. Istina je da je sve zatrovano i ko zna da li ce, ili da li se moze sta uciniti po tom pitanju.
Pleiades, prijatan dan i pozdrav.