Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi moji zemljaci. Probao sam sve znacajnije svjetske kuhinje i posebno su mi drage italijanska, kineska, latinoamericka, indijska kuhinja te naravno americka za mamurluk. Al' bosanske corbe, variva, pite, umaci su nesto izuzetno i po mom misljenju vrh svjetske kuhinje. To nije jaka hrana, al' toliko tu dodju ukusi do izrazaja i to bude sve onako fino izbalansirano, da je to stvarno nesto senzacialno. U Bosni svratis u prolazu u neki restoran i dozivis jedan vatromet gastronomskih utisaka. Takav dozivljaj ovdje u Danskoj ne kosta ispod 100-200 KM (ne racunajuci pice).
*senzacionalno
Cijena nema nikakve veze sa bilo čim. A hvaliti svoju kuhinju je smiješno. Treba pročitat ovaj kuhar što je žena napisala pa da se vidi o čemu se tu radi. Tekst je totalno besmislen. Halva koja se sprema za 10 minuta i koja košta 1.5 KM je neki primjer.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nemere ništa nabrzinu........jok vala ;-)
Nemere,samo polako i saburli :)))
...znaš me.... ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...imati u okruženju izvornu orijentalbu kuhinju turske i grčke, mađarsku kuhinju, talijansku i francusku i busat se u "svjetsko a naše" bosansko...baš u svemu pokazujemo naznake teških kompleksa...nisam baš mrtvi poznavalac, ali bih volio čuti šta je naše ex-yu izvorno jelo, a da nije posljedica ili varijacija na temu jela poteklih iz neke od ptrethodno pobrojanih kuhinja...
:))...gle..."janja" je musko :))))) : -*
...gooooooooooooogle :)) :-* :)))))
meni shopska salata dovoljna preko ljeta... priprema 10 minuta, a zdravije je sigurno od svega shto se mozhe nachi u kuharu ove gospodje...
Tarik Lazovic - Avaz. Faruk Vele - Avaz Evo i ovaj tekst pocinje sa " poznata i ugledna"... Svi Radoncicevi (bivsi) novinari pisu na isti nacin.... Ali od svih, ovaj Tarik Lazovic je najnepismenija talibanska pseudo-novinarska kreatura.
svaki cigo svog konja hvali www.nebitno.net
ne volim bosansku kuhinju, pogotovo što u sve trpaju brdo luka kojeg ja mrzim, također sve puno masti. A otkako sam vegetarijanka ne jedem ni bureke ni ćevape i ostalu tradicionalnu kuhinju...
Luk nije karakteristika bosanske kuhinje. Luk se koristi gotovo pa svuda. A karakteristično je za djecu do 20 godina da im smeta luk, posebno za cure ili djevojčice. Neko ko tako razmišlja i ima tako "razvijeno" čulo okusa se ne bi uopšte trebao upuštati u ovakve diskusije. To je ravno onome "ja volim samo sladoled a sve ostalo je fuj".
Ali u bosanskoj kuhinji je baš izrezan na ogromne komade i ima ga jako puno, drugi stavljaju onaj u prahu pa se ni ne vidi!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jedna ugledna profesorica na Filozofskom fakultetu baca kritiku na Bosanke, jer nemaju vremena da provode sate i sate u kuhinji? Baš me zanima da li je ista spremala ispite puneći dolme i to što sitnije, radi komšiluka.. Sada kada je pred penziju, kritikuje mlade žene što ne provode 5h dnevno u kuhinji.. Neka hvala.. Provesti život u kuhinji, definitivno više nije životni san većine žena.
Kritiku? Nigdje kritike, objašnjava samo da nema pite od govana i za 5 minuta, a to svi već znamo. Nije ona budala da ne vidi da je to neminovnost. A iskoristiti ovakav tekst za napisati to što si ti napisala je odlika mediokriteta.
meni općenito nije jasna tolika opsesija kuhinjom, jedeš da bi živio, a ne živiš da bi jeo, a tko je baš veliki gurman neka postane kuhar, a ne očekivati da svaka žena zna kao svjetska kuharica raditi sva jela, kao da je to toliko bitno!
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Nasa kuhinja i jeste lijepa, ukusna, mirisna, bogata povrcem i raznim vrstama mesa, ali je problem sto se jako malo koristi riba. Ne mislim na restorane, hotele i dr. mislim privatno kuci.
Ne vidim kakav je tu problem. Ko hoće da pravi ribu sigurno je neće spremati po nekim našim receptima, nego će raditi po receptima primorskih zemalja.
Nije problem u receptu, ja kazem da se riba ne jede koliko bi trebalo.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Skupa jela nisu narodska. To što je nekad agu izdržavalo deset hiljada ljudi pa je mogo da jede skupo nema veze s narodom. A to što se nekad sve spremalo dugo i komplikovano je bilo zato što su namirnice koje su stigle do raje bile nekvalitetne i ne previše ukusne, pa je trebalo vremena i umeća da se od toga napravi ukusan obrok.
Ma jeste hrana u prodavnici bila kvalitetnija pre dvajes godina nego danas, naravno. Ali to ne znači da je raja pre 200 godina jela šnicle i lepe komade mesa.
Bosanac sam, ali brEte... ne mogu svariti bosansku kuhinju... it's too much for me.
Pregrst gluposti na jednom mjestu, cuj 'bogatije familije i zene na selu'? A muskarci i djeca na selu? A tek u jednom dahu izgovoriti 'prekrasno' i 'kljukusa', ccc. Ugledna profesorica, svjetski poznata u svojoj mahali. Sve originalno (odnosno ne-lici-ni-na-sta)!
Najbolja jela na svijetu, hvala Bogu u mojoj kuci makar dva puta sedmicno neko nacionalno jelo.. A za ostalo je u pravu, zna se nesto i sklepati na brzinu ..
Veliko srce,mala cunaa.
Ebi ga sad profesorice, sad ispade samo u Sarajevu se pravi polagani burek, halva i corbe. Znamo i mi ostali za tá jela !!!
Ma gdje je rekla da se samo u Sarajevu pravi svako od tih jela?! Kroz čitav tekst se spominje Bosna i Hercegovina. Ne moraš za lajkove da glumiš konja. Kako mi je ružno vidjeti kad ovako neko blati po nekom gradu. Nije ni čudo što smo proklet narod..
@Siv Čekaj, hoćeš da kažeš da ti ne pereš i ne brišeš svoju guzicu? Fuj.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)