Nedavno slušam raspravu Hrvata i Bošnjakinje. Ona onako tolerantna, kako je to i inače slučaj, njega uvjerava da on ne može biti Hrvat jer je iz Stoca i da to znači da je on time Bosanac, da mu je Tuđman isprao mozak '93... On joj govori kako se svi njegovi u familiji deklariraju kao Hrvati otkad se iko sjeća. Također ju pita kako su se ona i njeni deklarirali kroz prošlost, na što mu ona obimno i mudro neodgovori. Kasnije izvadiše neke stare fotografije i slučajno u tim papirima nađoše stare dokumente od prije II. svjet. rata njenih dede i nane. Kad tamo, slučajno, dedo Arif rođen u Višegradu, po nacionalnosti slučajno Hrvat, nana Tifa rođena u Varešu, po nacionalnosti Hrvatica!!! Inače, suvišno je reći da je Arif '91. po nac. bio Musliman,a danas je Bošnjak, Tifa je od Jugoslovenke postala normalna Bosanka (jer su drugi nenormalni), njihova unuka je, eto, Bošnjakinja (ma šta god to značilo), a njena ćerka se na proteklom popisu nacionalno nije ni izjasnila! Smijat se ili plakat???
@nexis divna prica ,idelana uspavanka za hdz jungend. pitam se da li je tolerantna bosnjakinja objasnila tom cistokrvnom hrvatu da muslimani jednostavno nisu imali opciju da se izjasne kao takvi!? danas je ipak malo drugacije,hvala bogu demokracija ;-)
Ne razumijem zašto je ovo materijal za Hitlerjugend, ovo je priča iz života, iskustvo iz kafića, činjenica, uostalom sve potvrđuju dokumenti koje spomenuh. A što se tiče te nebuloze da se nije smjelo biti Bošnjak, molim te objasni mi slijedeće: - kako to da je na tim popisima iz Jugoslavije ipak bilo par stotina popisanih Bošnjaka? -zašto su se izjašnjavali kao Hrvati, zar nisu jednostavno mogli biti ''neopredjeljeni''? - Od 1971. muslimani se izjašnjavaju kao Muslimani, dakle hoćeš reći da su komunisti dozvoljavali termin Musliman a nisu Bošnjak???
Prikaži sve komentare (258)