Nije potrebno biti fudbalski strucnjak ili nekakav selektor da bi se primjetilo da je Safet Susic napravio neke greske prilikom sastavljana spiska za Brazil, isto kao sto nije potrebno biti bankar ili racunovoda da bi se primjetilo da nas vlast potkrada vec 20 godina. Samo zato sto smo pod njegovim vodstvom ostvarili najveci uspjeh i plasirali se na SP, to uvazenom selektoru ne daje za pravo da se opusti i koristi reprezentaciju BiH za licne interese. Uostalom svaka cast Safetu Susicu na postignutom uspjehu, ali najveca zasluga za plasman pripada igracima.
Za razliku od političara koji nas uporno vode na dno dna, Sušić je uradio ono za šta je plaćen. Vodi nas na svjetsko prvenstvo, za razliku od susjedne nam genocidne komšijske svrbije. A i 'rvate je pronosalo kad su dobili Island u baražu (ili su kao i uvijek imali dobru "žnjoru" = vezu). Prema tome, Pape je kvalifikovan i ima sva prava da uvrsti na spisak koga on hoće, a ne koga bi pojedini kladioničari pozvali. Sory, vaša ne pije vode.
Iskreno receno Susic je imao dosta srece sa ovim plasmanom. Drasticno je kiksao u Zenici protiv Slovacke. Tu su se vidjele njegove prave sposobnosti kao selektora. Na svjetsko prvenstvo idemo zahvaljujuci pukoj sreci kad je Hajrovic raspalio pa lopta zavrsila u mrezi. Pape ima sva prava da uvrsi na spisak koga on hoce, to je tacno, ali ja se nadam da ce nakon svjetskog prvenstva izgubiti ta prava bez obzira na plasman nase reprezentacije jer je taj isti Pape zloupotrijebio svoja prava kada su odredjeni igraci u pitanju. Samo zato sto nas vodi na SP to mu ne daje za pravo da reprezentaciju koristi kao lansirno podrucje porodicnog biznisa.
Prikaži sve komentare (83)