A za vrjeme agresije na BiH vasi vojnici bili pripadnici "plavih sljemova" i kao oni stitili jednu od enklava u BiH, i kada su cetn.ici sa okolnih brda pucali,, vasi vojnici su govorili,, Bratko puca,,, A ne treba ni spominjati da je ta enklava predata agresoru i da je pocinjen zlo.cin nad Bosnjacima koje su vasi vojnici "stitili" , fukare jedne.
Ne treba zaboraviti da su zahvaljujući tim vojnicima stanovnici Žepe ostali živi za razliku od Srebrenice, da su ti vojnici uradili sve što su bili u moći da spasu ljude, bez obzira što su i jedni i drugi pucali na njih.
Upravo sam o Zepi i pisao, jer za vrjeme agresije bio sam u Zepi i Srebrenici, i znam kad su u Slap dolazili a cetn.ici pucali sa Stolovasa oni su to upravo govorili,, a sta su oni spasili i Zepi??? U Ribiocima cet.nici pucaju po njima oni pobjegli u kuce, a vojno-sposobni iz Zepe su samoorganizovano otisli na Planinu, pa poslije Toga za Luku, i onda neki su prelazili Drinu i predavali se srbima u srbiji, neki krenuli u proboj prema Kaknju isl. oni nikakve zasluge za "spasavanje" nisu imali.
Prikaži sve komentare (48)