ne bio problem da se djeci kupe cokolade i sl ali je problem sto se svi uce od malena da je to nesto dobro i kvalitetno ( ne mislim na pravu tamnu cokoladu)
a ono sto smo se naucili u djetinjstvu niko ziv ne ispravi.
eso,
ja jedem sve. 80% ribu,pa onda ostalo. tamnu cokoladu obozavam kao i extra rucno radjene delikatese. bijeli kruh jedem par puta godisnje ,kao i pitu. i sve to zlijevam:)))
al ga ima gdje treba:)) pastrmka je lijepa ,ukusna mmmmm ali nema ono sto treba za zdravlje. nije masna.
eskimi su do skoro jeli samo meso ribe i posebno tuljana i nikada nije zabiljezen slucaj infarkta. kad su poceli s " nasom" hranom sve se promijenilo.
znaci-cevap-tuljan-som-pita-halva-som i vino:)) 150 godina garant:)))
nisam rekao da su dugovjecni nego da nisu imali zakrecenje krvnih sudova. japanci zive u prosjeku najduze ,a i najvise u svijetu konzumiraju ribu.
zanimljivo je kod eskima da se njihova krv zgrusava nakon ca pola sata ,a nasa nakon par minuta.