Humanitarne akcije
1

Zeničani kad krenu na kafu kupe čokoladu za djecu bez roditelja

Klix.ba
Na inicijativu nekoliko Zeničana u Hennessy pubu u Zenici danas je organizovana akcija prikupljanja čokolada i slatkiša za štićenike Javne ustanove "Dom porodica" Zenica pod nazivom "Čokolada za osmijeh naše djece".

Prema riječima Hennessy tima, inicijativu je pokrenulo nekoliko mladih Zeničana, koji su odlučili iskoristili prednosti posjećenosti ovog zeničkog puba te su organizovali akciju kojom su pozvali sve posjetitelje da danas uz svoj dolazak u objekat ponesu i po jednu čokoladu koje će sutra biti donirane u JU "Dom porodica" u Zenici.

"Došli smo na ideju da iskoristimo naš objekat i goste na taj način da ovom akcijom donesemo osmijeh na lice mališana u Javnoj ustanovi Dom porodica u Zenici. Svi koji su danas došli na kafu donijeli su po jednu ili više čokolada, sa kojima su željeli obradovati što veći broj djece. Smatramo da je ovo najmanje što smo mogli učiniti za dječiji osmijeh", kazali su iz Hennessy tima.

Dodali su da je cilj bio pokazati da se dosta toga može uraditi uz jaku volju, te da je konačna vrijednost u odnosu na cijenu čokolade, neprocjenjiva.

"Jako smo zadovoljni današnjom akcijom koja traje do 23:00 sata. Čestitke sugrađanima koji su pokazali veliku humanost i volju da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna", dodali su inicijatori akcije.

Prikupljene čokolade i slatkiši, sutra će u 16 sati biti predani štićenicima JU "Dom porodica" u Zenici, a inicijatori su najavili svake srijede nove akcije u cilju stvaranja boljeg okruženja.