Dok se ne promijeni odnos naroda prema manjinama, taj narod napretka nema. U Bosni nedostaje gradjanska svijest, nestala je velikom migracijom stanovnistava poslije devedesetih. U Bosni zivi skupina navijaca vjernika, bez ikakve predstave o Svijetu oko sebe, sa politicarima koji su dosli iz tog istog miljea (kriminalci kao Izetbegovic, lopine i lopovi kao Dodik, salonski ljevicari i sicardzije kao Lagumdzija). Pale se na tri rijeci: cetnici (ili ustase, balije, zavisi iz kog dijela se gleda), gay i reprezentacija. I u ime te tri rijeci, u stanju su da razvale pola drzave. Kako ono idu vicevi za bosance? Ono nesto ko glupi bosanci...pa, ima u tome istine. Ima. Nepismeno i priglupo, ne jede svinjetinu, ali pije rakiju. Ni tamo, ni 'vamo. Polutani, bez identiteta.
sandzaklija Pitao bih te koliko godina imas, ali se bojim da ne znas izbrojati do te cifre. Tvoja reakcija je reakcija frustriranog djeteta. Sjedi, smiri se, odmori mozak, ocito je da mu treba odmora. Ne pustaj da misli ti vrludaju, izgubit ce se, pa se neces moci pronaci u prostoru (u vremenu si definitivno zijan, jer si negdje u turskom vaktu). Ti o natalitetu? Pa ima nas sedam milijardi, mamin hajvanu, babin magarce.
Sta ti znas bedo bedasta koje je i koliko moje znanje? Takva razmisljanja kao tvoja su toliko kriva da okuka naspram njih djeluje prava. I nepismen si, definitivno! Za takve kao sto si ti, trebala bi dozvola za koristenje kompjutera, jer zagadjujes svojim I.Q. mrezu, mamlazu. Pitam se da li si uvijek tako glup ili se danas posebno trudis?
Prikaži sve komentare (178)