Wyatt_Earp 25.08.2013. u 12:43 Odgovori 12@ Turčin "mi imamo maligno tkivo (bosanskohercegovački entitet RS), samim time smo hendikepirani, mislim da ti je sve jasno." Svaka ti čast. Dakle RS je kriva što se u Jablanici već drugu godinu za redom čeka da padne kiša da ugasi šumski požar?! Može li još licemjernije?! Kakve veze ima RS ili bilo ko drugi sa onim što se dešava u FBiH? Zar nije odavno već bilo vrijeme da se malo pozabavimo sami sobom umjesto da stalno gledamo i perimo prstom na druge? Do kada više te šuplje priče, izgovori, opravdanja i ispiranje mozgova normalnim ljudima? Nije krivo maligno tkivo sto gori ali je krivo nparinjer sto BIHnije clanica NATO sad bi tu bilo helikoptera stacioniranih koji bi se morali kupit ili od neke clanice NATO pakta,kriva je sto nije bosna na vratima EU ako bas nismo mogli uc zajedno sa Hrvaskom mogli smo bit na vratima EU kriva je sto je budzet BIH manji nego prosle godine pa ni nasi helikoteri nemaju para ni za remont.
@Bakijato Ubuduće se "nakači" na moj komentar, pa repliciraj, inače ti neću moći odgovoriti. Sada replika. Kažeš "Svaka ti čast. Dakle RS je kriva što se u Jablanici već drugu godinu za redom čeka da padne kiša da ugasi šumski požar?!..", naravno da su odgovorni! Znaš li da ti isti licemjeri iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, aktivno opstruišu nabavku Airtractor vozila, pokušavajući da i taj posao svedu u ingerencije entiteta, zanemarujući akutnu opasnost od požara, kao i štete koje njima nastaju, uporno derogirajući državu Bosnu i Hercegovinu, što je neprihvatljivo! Parafraziram: "Milimir Doder, direktor Uprave civilne zaštite RS-a kaže kako je Vlada FBiH podnijela zahtjev Vladi RS-a za zajedničku kupovinu Airtractora. "Međutim, koliko ja znam, Vlada se o tome još uvijek nije očitovala jer nisu pojašnjene činjenice kome bi ta avijacija pripala, da li će to biti Oružanim snagama BiH ili nekom drugom."
Da bih se slozio s tobom morao bih vjerovati u to da su politicke strukture u BiH zainteresovane za ulazak BiH u NATO i EU a ja u to iskreno ne vjerujem. Mnogo je draze vlastodrzcima u FBiH da sami "vladaju" i manipulisu svojim birackim tijelom kojeg su fino podjelili u torove i redovno ga zastrasuju i filiju glupostima. Na kraju krajeva, kako je to RS kriv za stanje budzeta u FBiH?! Da se manje rasipa i krade na sva cetiri (!) nivoa vlasti koliko ih ima u FBiH budzet bi bio znatno puniji. @Turčin Nije te citirao @Bakijato nego ja. A sto se tice tvoje replike mogu ti reci samo jedno; sto hocu lako cu, sto necu kako cu?! Da u FBiH postoji politicka volja za nabavkom bilo kakve vatrogasne opreme niko a ponajmanje RS bi provedbu iste mogao opstruirati. Na zalost cinjenica je da je kompletna zakonodavna vlast u cijeloj BiH nesposobna (prvenstveno jer je ne zainteresovana) da se brine i koliko-toliko dostojanstveno vodi ono sto u civilizovanom svjetu podrazumjevaju pod pojmom drzave.
Prikaži sve komentare (73)