- Kolika je prosječna plata u vodovodu, kolika je plaća rukovodilaca? - Koliko je parazitskih kadrova i političkih miljenika uhljebljeno u vodovodu? - Visokim platama su "pojeli" amortizaciju i neradom i javašlukom doveli vodosnabdijevanje do opšteg kolapsa? - Da li su vodomjeri u zgradama baždareni da ispravno pokazuju potrošnju? - Plaćamo li i zrak koji prolazi kroz sistem zbog čestih nestašica? "vodovoddžije" imaju veću platu od softiciranog medicinskog osoblja i ljekara specijalista. Postavlja li iko pitanje odgovornosti u javnim preduzećima, nego se sav teret prebacuje na potrošače bezobraznim poskupljenjima!
Od kako je svijeta i vijeka poznato je pravilo da firma gubitaš ide u stečaj i imenuje se novo rukovodstvo. Beskrupulozna nenarodna vlast ne primjenjuje ono što je zakonom obavezno, nego mjerama poskupljenja održava svoj politički ološ. Skupili su najveće naradnike u javna preduzeća i GUZIČE narod poskupljenjima kako im padne na pamet.
Građani trebaju provjeriti da li su vodomjeri baždareni i masovnim zahtijevima, prijavama inspekcijskim organima zahtijevati da se vodomjeri dovedu u ispravno stanje. Puno je vodomjera kojima je istekao rok od 5 godina kada moraju ponovo na baždarenje.
Prikaži sve komentare (40)