Ne zaboraviti, niti oprostiti! Sa oprostom dolazi zaborav, a sa zaboravom i ponavljanje genocida (zločina)! P.S. Iduće godine, kada bude vršen ukop žrtava genocida, nemojmo isti dan napuštati Srebrenicu. Ostanimo i 13.07.2014. u Srebrenici, te zajedno s majkama žrtava posjetimo stratišta! Memorijal u Potočarima je posljedica genocida, treba upoznati i obići uzroke i mjesta nastanka genocida! Da se ne zaboravi, da se ne ponovi..
Iduće godine neka ponesu koji vijenac na groblja Srbima pobijenim 92 od zločinca Orića i njegovih koljača, toga se nisu sjetile kad su došle Kravicu, treba li su im Srbi zabraniti uopšte da tamo i dolaze, ove babe samo se bave politikanstvom svako je nekog negdje u ratu izgubio ali od toga praviti ovoliki cirkus, samo kukaju, plaču i bave se politikom a zločine koje su počinili muslimani ne prihvataju "one" koje bi valjda trebale da razumiju i jauk majki druge strane negiraju zločine njihove strane a pritom očekuju da Srbi priznaju nekakav "lokalni genocid" bjedno.
@Jolle 1.Objavite sve lokacije primarnih, sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica, 2.Omogućite nesmetan pristup stratištima Bošnjaka u cilju evociranja uspomena na žrtve genocida, 3.Izrazite kolektivnu katarzu na ime počinjenog genocida, te isti priznate i usvojite Dekaraciju o genocide u Srebrenici, 4.Srebrenica dobije status distrikta, kao Distrikt Brčko, 5. Uklonite ilegalnu građevinu (crkva) na privatnoj svojini nane Fate Orlović, koja stoji i nakon 12. godina pravne borbe, da ne pominjemo da je ta ista nana tokom agresije na zaštićenu enklavu i genocida u Srebrenici izgubila muža, proživjela torturu snaga genocidne paravojne tvorevine tzv. Vojske RS-a tokom rata, čijim činom i nedjelom je nastala maligna genocidna formacija Bosanskohercegovački entitet RS. Također, nana Fata Orlović je jedna od prvih povratnica na okupiranu teritoriju Republike Bosne i Hercegovine, 6.Uklonite ne svrsi shodnu pravoslavnu crkvu na Budaku iznad Memorijalnog centra Potočari, gdje su ukopani posmrtni ostaci više hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka koji su ubijeni u srebreničkom genocidu jula 1995. godine, uskoro će biti potpuno završena. Također, crkva se nalazi samo nekoliko metara od masovne grobnice Budak 2, iz koje su ekshumirana tijela 137 žrtava genocida, indikacije pokazuju, da se i ispod crkve nalazi grobnica. Prilaz crkvi, kao i zemljište kojim je okružena, katastarski pripada bošnjačkim porodicama. U blizini crkve nema srpskog stanovništva. Opština Srebrenica nudila je druge lokacije za izgradnju crkve, koje su bliže pravoslavnim vjernicima, ali to nije prihvaćeno. I ovdje biste sigurno mogli pomoći, isto kao što se pomogli stvaranju maligne genocidne formacije Bosanskohercegovačkog entiteta RS, 7. Kada genocidne institucije genocidne tvorevine Bosanskohercegovačkog entite RS prestanu s nelegalnim poništavanjem ličnih karti prijeratnim stanovnicima Općine Srebrenica na ime „izražene sumnje u mogućnost da je lice prebivalište prijavilo suprotno važećim propisima“, kršeći osnovna ljudska prava, koja proističu prije svega iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Anex-a 7, koji tretira prava izbjeglica i raseljenih lica, prekršenih prava, koja proističu iz Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08), a u vezi Člana 1., Člana 3., Člana 4. i Člana 5. predmetnog Zakona, prekršenih prava, koja garantuje Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08), a u vezi Člana 1. i Člana 3., kao i Posebne odredbe Zakona, odnosno Član 16. i Član 17. predmetnog Zakona, Možda tada srebreničke majke pruže ruku pomirenja. Čud bosanskog čovjeka je rahmetli, ali zna i da pamti jako dugo..
Prikaži sve komentare (41)