Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne zaboraviti, niti oprostiti! Sa oprostom dolazi zaborav, a sa zaboravom i ponavljanje genocida (zločina)! P.S. Iduće godine, kada bude vršen ukop žrtava genocida, nemojmo isti dan napuštati Srebrenicu. Ostanimo i 13.07.2014. u Srebrenici, te zajedno s majkama žrtava posjetimo stratišta! Memorijal u Potočarima je posljedica genocida, treba upoznati i obići uzroke i mjesta nastanka genocida! Da se ne zaboravi, da se ne ponovi..
Iduće godine neka ponesu koji vijenac na groblja Srbima pobijenim 92 od zločinca Orića i njegovih koljača, toga se nisu sjetile kad su došle Kravicu, treba li su im Srbi zabraniti uopšte da tamo i dolaze, ove babe samo se bave politikanstvom svako je nekog negdje u ratu izgubio ali od toga praviti ovoliki cirkus, samo kukaju, plaču i bave se politikom a zločine koje su počinili muslimani ne prihvataju "one" koje bi valjda trebale da razumiju i jauk majki druge strane negiraju zločine njihove strane a pritom očekuju da Srbi priznaju nekakav "lokalni genocid" bjedno.
@Jolle 1.Objavite sve lokacije primarnih, sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica, 2.Omogućite nesmetan pristup stratištima Bošnjaka u cilju evociranja uspomena na žrtve genocida, 3.Izrazite kolektivnu katarzu na ime počinjenog genocida, te isti priznate i usvojite Dekaraciju o genocide u Srebrenici, 4.Srebrenica dobije status distrikta, kao Distrikt Brčko, 5. Uklonite ilegalnu građevinu (crkva) na privatnoj svojini nane Fate Orlović, koja stoji i nakon 12. godina pravne borbe, da ne pominjemo da je ta ista nana tokom agresije na zaštićenu enklavu i genocida u Srebrenici izgubila muža, proživjela torturu snaga genocidne paravojne tvorevine tzv. Vojske RS-a tokom rata, čijim činom i nedjelom je nastala maligna genocidna formacija Bosanskohercegovački entitet RS. Također, nana Fata Orlović je jedna od prvih povratnica na okupiranu teritoriju Republike Bosne i Hercegovine, 6.Uklonite ne svrsi shodnu pravoslavnu crkvu na Budaku iznad Memorijalnog centra Potočari, gdje su ukopani posmrtni ostaci više hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka koji su ubijeni u srebreničkom genocidu jula 1995. godine, uskoro će biti potpuno završena. Također, crkva se nalazi samo nekoliko metara od masovne grobnice Budak 2, iz koje su ekshumirana tijela 137 žrtava genocida, indikacije pokazuju, da se i ispod crkve nalazi grobnica. Prilaz crkvi, kao i zemljište kojim je okružena, katastarski pripada bošnjačkim porodicama. U blizini crkve nema srpskog stanovništva. Opština Srebrenica nudila je druge lokacije za izgradnju crkve, koje su bliže pravoslavnim vjernicima, ali to nije prihvaćeno. I ovdje biste sigurno mogli pomoći, isto kao što se pomogli stvaranju maligne genocidne formacije Bosanskohercegovačkog entiteta RS, 7. Kada genocidne institucije genocidne tvorevine Bosanskohercegovačkog entite RS prestanu s nelegalnim poništavanjem ličnih karti prijeratnim stanovnicima Općine Srebrenica na ime „izražene sumnje u mogućnost da je lice prebivalište prijavilo suprotno važećim propisima“, kršeći osnovna ljudska prava, koja proističu prije svega iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Anex-a 7, koji tretira prava izbjeglica i raseljenih lica, prekršenih prava, koja proističu iz Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08), a u vezi Člana 1., Člana 3., Člana 4. i Člana 5. predmetnog Zakona, prekršenih prava, koja garantuje Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08), a u vezi Člana 1. i Člana 3., kao i Posebne odredbe Zakona, odnosno Član 16. i Član 17. predmetnog Zakona, Možda tada srebreničke majke pruže ruku pomirenja. Čud bosanskog čovjeka je rahmetli, ali zna i da pamti jako dugo..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne zaboraviti, ne oprostiti!
ZABORAVIT CTE VI TO BRZO SAMO KADA SE PONOVO ZAPUCA
ZABORAVIT CTE VI TO BRZO SAMO KADA SE PONOVO ZAPUCA
OPET OVA BOSNJADIJSKA KAMARA BALIJESHTINA UMISLJA DA IMA PRAVO NA SVOJU DRZAVU ?!?!?! PA ZAR VAM NIJE VEC JASNO DA VAS JE ALIJA SLAGAO DA STE UMALO IZGINULI SVI ZBOG TOGA ??!?!?!?! BOSNJACI TJ POTURCENI SRBI I HRVATI NIKADA NISU IMALI SVOJU DRZAVU !!! I DA SE SRBI IZ RS ODREKNU REPUBLIKE SRPSKE STA SA NJIMA ? (STO SE NEMOZE DESITI NI U SNOVIMA) MISLITE DA CE OTICI IZ BIH? SA TERITORIJE KOJA JE UVJEK PRIPADALA SRBIMA I HRVATIMA PRIJE DOLASKA TURAKA!!! PA HALO BALIJESHTINE !!!! VI IMATE 24% TERITORIJE POD BOSNJACKOM VLASCU 25% HRVATI a 50% SRBI !!! I BUDITE SRETNI I TO STO IMATE !!!! BOSNJACI MUTAVI PJESCANI MUSLIMAJMUNI NIKADA NISU IMALI SVOJE MJESTO U EVROPI I NA BALKANU NITI CE IMATI, TO PRVO SRBI NECE DOZVOLITI A POGOTOVO EVROPSKA ZAJEDNICA DA POSTOJI MUSLIMAJMUNSKA DRZAVA U SRCU EVROPE !!!! REPUBLIKA SRPSKA MOZE SAMO POSTATI DIO SRBIJE NISTA VISE I VI MUSLIMAJMUNI NEMOZETE TU DA URADITE NISTA !!! MOZETE SAMO OPET POKUSATI DA SEBE BACITE U NOVI GENOCID !!!!
Skoro svi zločini počinjeni nad Srbima se u Pederaciji oslovljavaju kao "incident, dogadjaj itd. Svi zločini nad Srbima se ili potpuno negiraju ili se slave. Srbi nikad neće priznati taj termin Genocid nametnutog od nelegalnog suda u Hagu kojeg ni stranci ne priznaju vidjeli smo to jako fino u slučaju Florens Artman.
cestitam policiji na fantasticnoj akciji,sve pohvale i samo tako momci,pendrekom po nasilnicima
Maštam da živimo u pravnoj državi iako znam da to nije slučaj. Svejedno se ponašam kao da je oko mene vladavina prava u svemu što radim. Na snimcima koje sam pogledala s tog današnjeg okupljanja vidim hrpu sumanutih žena i čujem hrpu glasova koji se deru "snimaj snimaj snimaj". Jasno mi je da ništa u cijeloj priči nije normalno i da se ne može očekivati da se za pristup mjestu gdje su počinjeni takvi užasi traži odobrenje ali meni ovaj cijeli snimak izgleda kao nekako usiljeno traženje nereda, iznuđivanje povoda da se ukaže na greške i loš rad policije. Nisam srećom dio te priče ali mi nije ni prirodno kad vidim snimak žena naoružanih kliještima koje sijeku žicu i provaljuju u nešto što je nečiji privatni posjed. Postoji li način da se zakonskim putem traži ulazak tamo i da se označi kao mjesto stradanja bez ovog izluđivanja ili je ipak potrebno da se zadrži u ovakvom obliku kako bi služilo kao perpetuum generator mržnje.
Samo budale poput ovih policajaca mogu udarati ZENE koje im mogu biti majke. Jadno STVARNOOO.
Sabur mile majke jos malo i doci ce zlocinci pred pravi sud,polipsat ce gamad brzo.
otkud to da su Bošnjaci muslimani "vjerski fanatici " kasda svaka institucija koju u svojim rukuama drže Srbi Hrvati ima ili krsnu slavu ili nosi naziv nekog sveca ili vjerskog vođe ,kako to da je katolički školski centar poželjna intitucija u kojegi neke "balije" upisuju svoju djecu a Islamski kulturni centar ,nakardna građevina koju su financirali saudijci petro dolarima da bi islamizirali "jugoslovenske umjerene Muslimane " ?
Gdje su sada kojekakvi Feđe šmrkani i Darke brkani oni JMBG-ovci gradska raja "Bosanci" i njihove Maje ,darije i Vesne i njihova dječica u čikovim kolicama ,gdje su oni Giletovi obožavatelji onih 40000 idiota isa stadiona u Kaknju ili oni memini fanovi što napuniše pink-ovu kasu da odbrane majke i sestre žrtava genocida ?
najbolji komentar
Ma samo izvući pendrek i udri, da ti ja pokažem šta znači stradati kravo jedna
zvornikcity. Sada je Ramazan i tada se posti, to znaci strogo je zabranjeno psovati i misliti drugome zlo. A pogledaj u Kuranu da je to zabranjeno uvijek a u postu da ne pricam.
Krajnje je vrijeme, da se ovom srpskom fašizmu, ukraj stane!
Ne zaboraviti ali treba ici dalje radi nase dijece...ali sa velikim oprezom im treba objasniti na sta su nase komsije spremne da ih ne docekaju goloruki kao mi zar ne?
ovi protestiza bebu malu koje su bile su pokazale da smo mi narod bez cilja,opet nas lopovi prevarili i opet nikom nista,jedno veliko pitanje KADA CE BITI NEMIRNI PROTESTI VISE U OVOM SELU OD BOSNE,jer zene udaraju a nasi politicari niko nista od dzukca ministra sigurnosti pa do sekretarica u onom parlamentu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1UQkKlIBlw
@crno ...... Kako te nije stid,tako nešto reći ovoj majci?!
@crni vitez, nisi shvatio poentu. Šta još ima relevantno i moralno u riječima žene koja se hvali primanjima od 4000 maraka, par kuća, službenim autom organizacije kojeg "nekad upali" njen sin. Da su sve pare otišle u organizaciju bila bi jača od UN-a i niko im ne bi mogao ništa zabraniti. Ova žena je psihopata, kada može kupiti pare na osnovu genocida i tuđeg (a i svog) stradanja.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gdje si sad u ovim trenucima Radoncicu, da ti *** nanu izdajnicku UDBAsku, da jam ja na tom mjestu posalo bi tri helikoptera specijalaca i opkolili objekat i porucio srpskim vlastima da se ne igraju sa glavom, NESMIJE nijednom bosnjaku/nji falit ni dlaka na glavi ili ce onda da vide sta su batine brk u brk, opet im lako tuci goloruk narodi to zene a nasi supci sjede u Sarajevu kao i uvjek i sute ko picke. NARODE utsanite vec jednom i skidajte sa vlasti tu izdajicku bagru, vjerujte mi; da je Sefer Halilovic presjednik nebi niko vise smio da zamisli a akmoli digne ruku na ijednog Bosnjaka bilo to gdje u BiH.
Kad neko prebije ili ubije amerikanca 20.000 km od USA oni posalju 6U flotu ili drone i manje vise sravnaju zemlju u pitanju. U nas opet nakon genocida 20-100 km od Sarajeva kao u Visegradu, Srebrenici, Mostaru itd i dan danas moze ko god zeli napadati, vrijedjati, tuci pa cak i ubijati Bosnjake nekaznjeno a vlast u SA i nemrdaju repom. Jedini garant sigurnosti gradjana BiH a to jest ARBiH su vlasti u SA nakon Deytona podhitno razoruzali????? pitajte se zasto, zato sto tada vladajuca stranka niti je formirala/organizirala/finansirala ARBiH, to je narod i ljudi ucinili koji nisu bili pod kontrolom SDA i zato su u toku rata i skidani sa pozicija. Uzmite samo SA kao primjer, dok je Sefer komandovo u najtezim uslovima bilo napredka u SA i linije su se pomjerale, kad je Delic dosao na poziciju linije se vise nisu makle ni metar oruzja i ljudstav je bilo 10X vise??? BOSNJACI otvorite vec jednom oci i vidjate ko su najvece izdajice bosnjacko naroda, upravo oni "najzeleniji" koji vele da vas zastupaju.
Nemojte me pogresno shvatiti, da u sam u poziciji i ako sam Bosnjak muslimanske vjeroipovjest ovo sto sam pisao vazilo bi za SVE gradjane BiH, bez obzira na naciju/vjeru ili boju, istu bi sigurnost garantirao svim gradjanima BiH pa cak kada su i van granica drzave. Moje gradjane bili bi 100% zasticeni bilo gdje da se nalaze i jadan onaj koji bi na bilo koji nacin ugrozavao njihovu licnu ili imovinsku sigurnost.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
i onda cujes komentare kako su muslimani vaki naki i kako oni imaju nekli svijeti rat i kako su barbari i sve te medijske islamofobicne floskule a ne znam smao ko je ove gore ubijao S VJEROM U BOGA i za kralja ...http://www.yusportshop.com/user/zastave/cetnicka-zastava-70x50-cm/5_13_252_1_0_0/item.jsp