Greške se događaju, to je istina. Samo da situacija nije toliko simptomatična, da te iste greške kroz historiju, imaju reperkusije isključivo na ime Bošnjaka! U svakom slučaju, čast našoj Armiji Republike Bosne i Hercegovine, koja je očuvala tekovine Republike Bosne i Hercegovine, koja i dalje i živi kroz Bosnu i Hercegovinu, na čelu komanadantom GŠARBiH, koja je spriječila "podebljanje pereca u granicama Banovine Hrvatske", kao i sprovođenje nacionalne politike srpske kneževine pod nazivom "Naćertanije (Nacrt)" iz 1844. godine, odnosno Velike Srbije u skladu s naprijed navedenim, uspostavljen je kontinuitet u državotvornosti Bosne, koja je verifikovana i Dejtonskim mirovnim sporazumom, odnosno Ustavom BiH, koji kaže: "Član I Bosna i Hercegovina 1. Kontinuitet Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama.". Pozdrav Domovini!
U Ustavu je takodjer receno da sve nadleznosti koje iskljucivo nisu povjerene Bosni i Hercegovini pripadaju Entitetima. To je odlika labave Federacije. A i ustavom modificirana unutrasnja struktura je sve, samo ne bilo sta sto licni na unitarnu drzavu na koju valjda mislis kad spominjes RBiH.
@albulus Jako je neumjesno tumačiti termin "unitarna država" na način, kao bi ti želio da to jeste. Podsjećam te, da termin "unitarna država" predstavlja u načelu nedjeljivost cjeline, odnosno koherentnu cjelinu u okviru svojih administrativnih granica, priznatih od međunarodnih instanci. Unitarne države, mogu svojim određenim dijelovima dati autonomiju na lokalnom i regionalnom nivou, ali tako stvoreni entiteti (u konkretnom slučaju bosanskohercegovački entitet FBiH i bosanskohercegovački entitet RS, kao i Distrikt Brčko), bez obzira na eventualan sadržaj njihovih ovlasti, ne mogu i ne smatraju se državama! To si zaboravio pomenuti!? Dejtonski mirovni sporazum, nije ništa drugo, do verifikacija državotvornosti i kontinuiteta Republike Bosne i Hercegovine u okvirima međunarodno priznatih administrativnih granica s akcentom na suverenitet i teritorijalni integritet cjeline. Uvijek se nešto nauči..
Prikaži sve komentare (102)