Žena je apsolutno u pravu.Majčino mlijeko je najzdravije za dijete i svaka žena treba nastojati da se dijete hrani tim mlijekom barem 6 mjeseci.Ali lakše je smućkati u bočicu one otrove nego dati mu da doji i da leži pored njega sve dok se dijete ne nahrani.Ovdje ne mislim na žene koje ne mogu dojiti.Podrazumijeva se da u tom slučaju moraju pripremati bočicu.A drugi razlog nedojenja je vjerovatno fizičke prirode, neće valjda da im grudi 'izgube oblik', pa se odlučuju za bočicu.
Ma evo meni nije jasno, cak nije ni lakse ta bocica, smuckaj, ugrij, je li dovoljno toplo, nije li.. Sa dojenjem znas da je sve potaman.. Mislim, eto, samo sa te prakticne strane, da ne govorim o drugim, bitnijim aspektima..
@NAM_87 Pa znaš šta, u pravu si i ti.. Jeste da se pripremi termos boca puna prokuhane vode pa ono može nekoliko pravljenja biti, ne mora se stalno prokuhavati, ali opet ima tu posla više haha..mada mislim da je veći razlog ovaj zadnji koji sam navela, fizičke prirode.. Ne vidim drugo objašnjenje.
Prikaži sve komentare (30)