Osuda ili ne?
11

Izjava koja je "podigla prašinu": Srbijanska glumica komentarisala dojenje pa izazvala burne reakcije

N. O.
Screenshot/Jednom roditelj
Screenshot/Jednom roditelj
Srbijanska glumica Sloboda Mićalović bila je gošća podcasta "Jednostavno roditelj", a jedna njena izjava vezana za dojenje posebno je podigla prašinu na društvenim mrežama.

Naime, istaknula je kako ne razumije majke koje ne žele da doje svoju djecu što je izazvalo burne reakcije.

"Zašto ti ne bi dojila svoje dijete? Nemam ništa protiv kad izabere žena da to ne radi, ali ja samo ne razumijem zašto ne", kazala je.

Istaknula je kako ne govori o ženama koje ne mogu te naglasila da bi "kao glumica, psihološki, voljela da zna iz čega to ide".

Premda je glumica tvrdila da ne osuđuje mnogi su u njenoj izjavi prepoznali upravo osudu te su je zbog toga prozivali na mrežama. Isječak podcasta dijeli se na različitim platformama, a komentari su brojni.

Neki propituju njenu izjavu da "kao glumica, psihološki" želi razumjeti ovakvu odluku, dok drugi navode da je tvrdeći da ne osuđuje druge žene, istovremeno ih osudila u više navrata.

Također, većina na mrežama složila se da se radi o intimnom pitanju i individualnoj odluci te da to ne bi trebao biti predmet rasprava na mrežama niti sfera u kojoj bi glumica davala ikakve savjete ili procjenjivala šta treba ili ne treba raditi.