100000 reči znam ali mi fali ona kojom bih opisao Sarajevo. Da mogu, stalno bih u njega dolazio. Volim te ljude, njihov govor, gostoljubost, hranu... Čitam ovde često kako su današnje Sarajlije seljačine s brda, sarajevski taksisti prevaranti i barabe, cene previsoke.. Ništa od toga nisam doživeo tamo. Niti ijedan prek pogled, grubu reč... Valjda dobiješ ono što i sam ponudiš...
Kad god mozes naleti. Ma ko ce te pogledati kad si normala a i ti si gradska raja. Ja sam iz Sarajeva i mi i Beogradjani se razumijemo. Neleti i ja kod vas ceto. Moj prvi susret sa Beoradjanima; Odem kod druga u Bg i odvede me u neki klub. Ja u WC-u ulijece par momaka i deru se ima li ovdje Cigana? Okrenem se i vidim navijaci Partizana bio derbi. Upita me jedan kaze za koga ti navijas? Ja mrtav hladan za Želju. Nista mi se nije desilo cak naprotiv da sad ne gnjavim.
Žao mi je , ali Sarajevo prije 20 godina je imao te ljude,njihov govor itd... a sad su uglavnom Sandže. Originalno Sarajevo neka počinje u miru! Sad živi seljačko Sarajevo!
Prikaži sve komentare (41)