Ko god je kriv, treba da bude osuđen. Ko god je osuđen, treba da izdržava kaznu. Ako smo ljudi, držimo se principa i časti. Ako nismo, držimo se štala i zooloških vrtova.
Kad imaš korumpirane tužioce, onda o kakvim principima i časti razgovaramo? Da li si pratio/la proces Mahmuljina? Ono je bila čista Srpsko-Hrvatska urota od prvog do zadnjeg čina. U isto to vrijeme, nestalo iz tužilaštva nekih 20 slučajeva protiv VRS i HVO pripadnika, neke od kojih i Haški sud predao našem sudu da nastavi (i ovi “naši” te Haške slučajeve pogasili) a njega osudili. Koji princip? Možda Gavrilo Princip.
Tužioci HDZa/SNSDa/Trojke su “izgubili” dokaze iz nekoliko slučajeva koje je Haag poslao u BiH da se obrade. Bio je neki VRS ubica iz Bosanske Dubice koji nije osuđen a Haag tražio da obrade postupak. Oni, umjesto Haaških slučajeva, iskopavaju iz naftalina Mahmuljina i smještaju mu optužnicu i presudu radi stranih boraca nad kojima nit je imao komandu nit kontrolu. Ali je kao Bošnjak morao biti osuđen “da relaksiramo odnose.”
Prikaži sve komentare (85)