Po mom misljenju rahmetli Alija bi bio dobar kao knjizevnik ili kao govornik ali kao politicar nikako. Same recenice: “Ovo nije nas rat ili Mirno spavajte rata nece biti” govori o slabom poznavanju situacije u zemlji i politickoj naivnosti.
Tesko da dobar covjek moze da prepozna takvo zlo, niti da ratuje protiv njih na nacin koji su zeljeli neki bosnjaci a da ne unisti ljudskost u sebi. Uzasna je nepravda kako narod danas gleda ovog covjeka. Svaki drzavnik, politicar koji ga je upoznao ga velica i smatra velikim covjekom, a narod kojem je zivot posvetio pljuje. Prestrasno. Kao lider je stalno upozoravao i donosio odluke koje prilice dobrom covjeku. Zato nas ne mogu danas izjednaciti! Hvala ti Predsjednice zauvijek!
“Ovo nije naš rat”, je poziv bošnjačkim mladicima da se odazovu mobilizaciji JNA radi rata u Hrvatskoj (na cemu nam Hrvati bas i nisu zahvalili). “Rata biti neće”, je pokušaj da se koliko je moguce relaksira situacija, i prolongira pocetak sukoba dok se koliko-toliko ne osposobi odbrana. Obje rečenice na svjetskom nivou i daleko iznad danasnjih tabloidskih politicara. Malo sw informisite prije komentara.
Prikaži sve komentare (72)