Moraš biti ignorantan da ne vidiš da će se urušit sistem, neće biti ni RS ni federacije ni kojeg qurca jer neće biti tržišta, neće biti privatnika, neće biti stranaca. Primjetno je da hrvatski i srpski poslodavci sele u Bg i Zg, ostali šalju djecu tamo. Bošnjaci sele u Njemačku. Stranci neće da ulažu u nesigurnu i komplikovanu državu. Penzioneri će nahebati jer je fond na klimavim nogama
@entropist Penzioni fond u RS je pred urušavanje, u Federaciji ga drže mnoge budžetlije koji su prijavljeni na puni iznos pa pune fond, ali i oni žive od MMF kredita. Rupe se krpe kreditima, a velik dio završi u stranačkim kasama. Jedini privatnici koji rade ne donose nove pare nego su stranački poltroni koji uzimaju od siromašnih i pune kase stranaka.
@entropist Koferi para završavaju u kancelarijama direktora javnih preduzeća. Iznosi od nekoliko STOTINA hiljada maraka za pojedine tendere. Vlasnik firme vodovodnih armaturra je zet od predsjenika, vlasnik firme medicinske opreme je kum drugog predsjednika, vlasnik firme rudarske opreme je prijatelj trećeg predskednika.
Prikaži sve komentare (110)