Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moraš biti ignorantan da ne vidiš da će se urušit sistem, neće biti ni RS ni federacije ni kojeg qurca jer neće biti tržišta, neće biti privatnika, neće biti stranaca. Primjetno je da hrvatski i srpski poslodavci sele u Bg i Zg, ostali šalju djecu tamo. Bošnjaci sele u Njemačku. Stranci neće da ulažu u nesigurnu i komplikovanu državu. Penzioneri će nahebati jer je fond na klimavim nogama
@entropist Penzioni fond u RS je pred urušavanje, u Federaciji ga drže mnoge budžetlije koji su prijavljeni na puni iznos pa pune fond, ali i oni žive od MMF kredita. Rupe se krpe kreditima, a velik dio završi u stranačkim kasama. Jedini privatnici koji rade ne donose nove pare nego su stranački poltroni koji uzimaju od siromašnih i pune kase stranaka.
@entropist Koferi para završavaju u kancelarijama direktora javnih preduzeća. Iznosi od nekoliko STOTINA hiljada maraka za pojedine tendere. Vlasnik firme vodovodnih armaturra je zet od predsjenika, vlasnik firme medicinske opreme je kum drugog predsjednika, vlasnik firme rudarske opreme je prijatelj trećeg predskednika.
U BH Telecomu zaposleno je 3 PUTA više ljudi nego što je potrebno. Rudnici-10 naših rudara iskopa koliko jedan u Evropi-mjereno, ima elaborat. U Željeznicama Federacije zaposleno nekoliko hiljada ljudi, ne mogu da održe jednu liniju na dan Sarajevo Mostar a trebalo bi 5 puta, većina ih kunja po kancelarijama. Bar 40 hiljada je lažno zaposleno možeš ih trenutno otpustiti ne bi se ni osjetilo.
@montypython3000 sve je to davno trebalo privatizirati i skinuti s grbače poreznih obveznika. Poslovali bi i s dobiti a novac bi se trošio ovdje. Samo ima problem, gdje bi se uhljebljivalo rodbinu i prijatelje, kako bi se trgovalo uticajima, kako bi se kralo na tenderima, kako bi se utrpavalo islužene likove u nadzorne odbore?
džabe ti.. dvije opcije za BiH, ili puni protektorat ili Afganistan.
Neka nas MMF mora istražiti i objaviti podatke. Ima li ova zemlja nekih svojih službi koje su sposobne to istražiti? Neka mi čekamo MMF da nam kaže kako nam je
neka se MMF ne brine, sve ce to foadil restukturirati ili kako voli reci prepakovati
znaju i ovi iz MMF-a gdje su pare, elektroprivreda, rudnici...i tata bi sine
Hvala SDA.
MMF i Svjetska banka daju kredite u milijardama a te pare BH vlasti na svim nivoima koriste da kupuju glasačko tijelo koje broji stotine hiljada zaposlenih u javnom sektoru a zaposleni im se zahvaljuju glasovima.Ili se pridružite njihovoj "mreži" da vas mogu uhljebiti na državnu sisu,ili učite strane jezike i bježite odavde, jer se ovo stanje neće promjeniti do Kjameta sigurno,a i zašto bi. Dobro MMF-u,SB,dobro BH vlastima i budžetarima-svi ostali su svakako višak
@Tukelje Ti krediti se koriste da pokriju ove gubitke javnih preduzeća jer sve su to vjerni glasači.
Srusili su komunizam al su zato ostavili drzavna preduzeca da rade kao da smo jos uvijek u komunizmu, potpuno pod politickom kontrolom. Jos u ratu su drustvenu imovinu prebacili u drzavnu gradjanima davajuci bezvrijedne certifikate koji su imali vrijednost samo pri privatizaciji stana.
SDA - Seljak Dudla Aliji
Ima nesto i pozitivno u svemu ovome, da se nismo rodili ovdje ne bi smo nikad saznali kako zivot moze biti usran
SDA ce svojom seljackom politikom upropasiti ovu drzavu
Baza podataka uposlenih u javnim prduzecima se 90 % pokapa sa bazom podatka clanstva SDA, HDZ i SNSD
SNSD, HDZ i nažalost SDA.
Ako fali para samo pojacati akcize na gorivo i problem rijesen.
RESET - FORMAT - DELETE - samo jedna od ovih opcija dolazi u obzir, inače sve nestaje
Ali nema veze vi ce te opet dat kredit nama.