Gdje je Amela Mekića iz stranke Narod i pravda zaposlio ženu u ZZO, dok je stranački kolega Okerić zaposlio svoju u Poreznu Upravu. Iako ih ne volim svaka čast ministrima koji su mu išli u kost. Radi jeftinih političkih poena predlaže se nezakoniti zaključak u skupštini oko zabrane zapošljavanja. Što je nezakonit, da bi se obustavilo zapošljavanje mora se promjeniti Zakon, a ne donostiti nakaradan Zaključak koji ima pravnu snahu za toaleta.
Zamislite situacciu neko ostvario najbolji rezultat, treba biti primljen i netko tko je zaposlio svoju ženu u ZZO treba mu to osporavati. Još gori primjer netko imenovan i treba početi raditi za par dana (čeka otkazni rok u trenutnoj firmi) i nakon što mu ta firma prihvati otkaz ovi da ga ne prime radi nezakonitog Zaključka. Ima na pretek sudske prakse da se konkursna procedura nemože poništiti (pogotovo nakon ispita, mnogi pokušavali da ponište jer nije prošao njihov).
U slučaju da nekoga ne prime sud će ih natjerati da to učine, a tada slijedi i isplata plata za period kada taj nije radio i to će platiti svi građani Kantona. To nam se dešava kad džudista koji nema veze sa pravnim normama populistički predlaže Zaključke, a ostali podrže (pjevači, glumci i sl.). I ovi koji su bili protiv da se ne lažemo po strukturi nisu ništa pametniji od ovih prvih. Na kraju mi smo nesposobne birali svaki put.
Prikaži sve komentare (23)