A "mi" (SDA) opet uporno i "grčevito" tvrdimo da škola u Dobroševićima treba i mora da nosi ime po Ustaši Mustafi Busuladžiću! Ko nije on bio pravi Ustaša, valjda nije nikoga objesio, zaklao, već samo pisao knjige i radovao se tome što su svi sarajevski Jevreji otpremljeni u Jasenovac zajedno sa svim ostalim antifašistima, među njima značajan broj Muslimana, Srba pa i Hrvata neistomišljenika NDH!
Naravno da treba da nosi njegovo ime i nosice. Nosit ce zato sto vi veze nemate ko je Mustafa Busulazic i za sta se zalagao i za sta se borio. Napisite samo pet recenica (citirajte 5 recenica) koje je Mustafa Busuladzic napisao ako uopce znate i jednu?Jevreje neko deportovao? Ko ih je deportovao 1992 godine pa su nestali iz Sarajeva i gdje su nestali?
@Emir333 Emire, Emire, pa uzmi i pročitaj šta je pisao Busuladžić kao i gdje mu je bilo"radno" mjesto 41-45! Prvo je bio spiker na fašističkom Musolinijevom radiju u Rimu za hrvatsko govorno područje a ostatak rata je služio Paveliću i NDH u Sarajevu! Samo Jevreja, čiju je deportaciju i nestanak iz Sarajeva odobravao i o tome i pisao, je UBIJENO iz čista mira 7500 samo u Sarajevu! 92 su pobjegli od rata i živi su, nisu deportovani, a to je velika razlika!
Prikaži sve komentare (81)