Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A "mi" (SDA) opet uporno i "grčevito" tvrdimo da škola u Dobroševićima treba i mora da nosi ime po Ustaši Mustafi Busuladžiću! Ko nije on bio pravi Ustaša, valjda nije nikoga objesio, zaklao, već samo pisao knjige i radovao se tome što su svi sarajevski Jevreji otpremljeni u Jasenovac zajedno sa svim ostalim antifašistima, među njima značajan broj Muslimana, Srba pa i Hrvata neistomišljenika NDH!
Naravno da treba da nosi njegovo ime i nosice. Nosit ce zato sto vi veze nemate ko je Mustafa Busulazic i za sta se zalagao i za sta se borio. Napisite samo pet recenica (citirajte 5 recenica) koje je Mustafa Busuladzic napisao ako uopce znate i jednu?Jevreje neko deportovao? Ko ih je deportovao 1992 godine pa su nestali iz Sarajeva i gdje su nestali?
@Emir333 Emire, Emire, pa uzmi i pročitaj šta je pisao Busuladžić kao i gdje mu je bilo"radno" mjesto 41-45! Prvo je bio spiker na fašističkom Musolinijevom radiju u Rimu za hrvatsko govorno područje a ostatak rata je služio Paveliću i NDH u Sarajevu! Samo Jevreja, čiju je deportaciju i nestanak iz Sarajeva odobravao i o tome i pisao, je UBIJENO iz čista mira 7500 samo u Sarajevu! 92 su pobjegli od rata i živi su, nisu deportovani, a to je velika razlika!
I ono i dalje podrzava busuladzica ko' da su luburicevi potomci
Interesantan je podatak da je u 2 Svjetskom ratu kao i u ovom "našem" stradao podjednak broj stanovnika Sarajeva! 2 Sjetski rat: 10961 ukupno, od toga 9071 civila UBIJENO ILI NESTALO u logorima, 1890 partizana i skojvaca stradalo, od toga 1125 u borbi i 725 ubijeno u zatvorima i logorima! I tad je kao i od 92-96 najviše stradalo nevinog civilnog stanovništva!
Samo što je Sarajevo (ako me pamćenje statistika ne vara) 1940ih imalo oko 80.000 stanovnika, a 1990ih 450.000
@SaBiker Tačno!
Koliko ima medju ovih 55 ilegalaca onih koji se lažno zalažu za bih iz takozvanog multietnicnog glavnog grada
jesu li zlaja i niksa prezivjeli - thanks good .... ko bi vodio ilegalce sada ...
Zasto u naslovu niste stavili zlocini ustaskog rezima, vec ste to zakamuflirali .
Svi ovi sto komentarisu ruzno o ubijenima su sigurno pristalice Skakinog misljenja da se trebamo boriti protiv antifasizma
ja sam prvi ušo u Sarajevo i pobio dvaes SS waffen specijalaca kod zlatišta. poslije su ostale naše jedinice sišle jer sam im oslobodio prolaz. sjećam se toga ko jučer.
el Fatiha......kad smo djeca bili, cesto smo isli u groblje Lav i u grmlju sa lijeve strane je bio jeftini ,zaboravljeni ,nikad ocisceni mezar na smrt ispeglane zene u kuci na Marijinom Dvoru.Taj mezar je bio nas podsjetnik i obaveza,da kao djeca uvijek moramo insistirati na miru i suzivotu
Fatiha komunjarama? U koji si ti mekteb išao... Njima je jedino trebalo glogov kolac zabiti, k'o vampirima
Engleski dnevni list "Daily Mail": From Stalin to Hitler, the most murderous regimes in the world Ulitani jugoslavenski diktator Tito zazima "časno" 13. mjesto, sa 570.000 žrtava (a i ta je procjena mala): http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html
ironija je da danas svi žele preseliti u Njemačku, a mogli smo biti njen dio prije 70 godina
Da nije bilo stoke od Gavrila Principa i kompanije, mogao bi i danas do Beča bez pasoša
Ne zele svi ja cuo serbi u rusiju sele.
I KOJA NAM JE HISTORIJA?????JEBENA DA JEBENIJA NE MOZE BITI!!!!!!USTASE ,PARTIZANI,CETNICI,BALIJE HOSOVCI,DOMOLJUBI....SRBI,MUSLIMANI,HRVATI...... ZASOLI MALO SA ŠIPTARIMA I NAŠA SLAVENSKA KRV.......BUREE BARUTAAAA BOOOOOOMMM!!!!!!!!!!!!!Dedo mi bio u ustasama,njegov brat u partizanima.....mislite da je to imalo veze sa vjerom ili necim???MI SMO SAMO BALKANCIIII
@ante k Smatram se i Vlahom i Hrvatom i Bosancom i Jugo-Slavenom i Balkancem i kozmopolitom,....ali mi sva ta određenja ne smetaju da dam podršku ljudima koji su se borili u ratu za slobodnu i suverenu Hrvatsku. Ustaše držim jednake četnicima. Srbe ne mrzim. Oluju ne smatram zločinačkim pothvatom!!!
KOJU MI HISTORIJU IMAMO??? USTASSA MAX LUBURIC U SURADNJI SA SARAEJVOM OBJESIO ANTIFASITE...HANĐAR DIVIZIJA JE NESTO NAJJACE BILO U DRAZVI,I ONDA ONI NADU PROZIVATI OVE IZ LISTICE....CCC BALIJA veci USTASA OD POLA HERCEGOVACA HAHAHA
ooo ustaseee malo se zarovite po ladicama,mozda nadete ustasku knjizicu od dede....
@ante k a vidi ironije ja hrvat, hebem im mater isto i cetnicima i balijama,i mrzim ih isto cetnike i balije.... hebo ima ante pavelic mater!!! ko neki hrvat prodao pola Dalamicije talijanima!!!
SMRT FAŠIZMU I FAŠISTIMA NA VLASTI
Na obiljezenju deset staraca i dvije starice. Masala!
Ali zato ima ulica Sacibergovice, pa Mustafe Busludzije a svi u Sarajvu se busaju u prsa antifasizmom narociti ovi iz SDA.
@katonix7 Nadam se i ti, posto vidim da ovim ljudima zelis "dobro" zdravlje