Lako je sa strane pametovati i dolijevati ulje na vatru, jednostavno gdje god ih postaviš, nema načina da sačuvaš crijeva i aparate od krađe. U ovoj zemlji je nekada bilo nezamislivo da se kradu šahtovi, PP aparati i slično, danas je nezamislivo da ih sačuvaš. Moraš blindo vrata na kuću i stanove. Tako je kad pola stanovništva ne radi, propisuj ti kazne kakve hoćeš! Besposlica je rak rana, koja se širi i sve ubija!
Pa ako je nekome doslo dotle da mora krasti da se prehrani, neka uleti u trgovinu i ukrade, u najgorem slucaju ce ako ga uhvate dobiti novcanu kaznu koju nece i onako platiti, a u najboljem zavrsiti u zatvoru 7 dana na drzavnoj sisi. Ali covjece, gdje ces sahtove sa ceste krasti, ili crijeva sa hidranata?! To ti je prijatelju moj svugdje okarakterisano kao ugrozavanje zivota i imovine, i kaznjava se skoro kao i ubistvo.
@skroz.anoniman a osim toga, firme koje su privatne a rade poslove koje su od drustvenog znacaja bi trebale biti provjeravane od inspekcija cesce nego druge. pogotovo ove koje su kao registrovane da vrse komunalne usluge, a u stvari se radi o firmamam sa jednim ili eventualno dva zaposlena. Cisti lopovluk i isisavanje para iz budzeta na 'legalan' nacin.
Prikaži sve komentare (67)