Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sad ce dusanka majkic trazit da joj isplate sav zaostatak od 15 jula + penzije....
Dusanka Majkic nije zensko :D
@whey hahahah
Kakve gluposti. - ne poredite za isti posao - muškarci rade više i biraju profesije koje su više plaćene (poput tehničkih polja) - postoje zakoni koji ne dozvoljavaju da se za isti posao plaća različito po spolovima - u privatnom sektoru nema smisla da su žene manje plaćene jer onda bi svaki privatnik zaposlio sve žene da uštedi na radnicima - razlika kod nas vjerovatno dolazi iz toga što mnogo žena su domaćice i uopće nemaju posao
Upravo. U inostranstvu, konkretno u UK ces vidjeti skoro pola gradskih autobusa u skoro svim gradovima da voze zene, kod nas neces vidjeti ni jednu. Dalje, kod nas neces vidjeti ni jednog njegovatelja muskarca skoro, a tamo sam ja radio bilo je skoro pola muskaraca njegovatelja.
@whey Obrazovanje i zdravstvo u USA je 74.6% zenska radna snaga. http://www.bls.gov/cps/cpsaat18.htm Od toga su npr. radnici u obdanistima 94% zene dok se sve ostale kategrije krecu oko 70+ brojke - osim visokog skolstva gdje "samo" oko 55% zena. No gle cuda na gradjevini, u rudnicima, medju drvosjecama... sve neki jednocifreni postotci zena. 9.3%, 5.2%, 3.5%... Kao da neko tjera zene da biraju poslove koji se ne rade lopatom... Hmm...
Znaci, feminizmu kraja nema. Hajde da se mi stavimo u cipele vlasnika firme: zbog cega bi on jednako kvalitetnog radnika platio vise od istog takvog, samo jer je prvi muskarac? Znaci advokatska kancelarija, na primjer, nece zaposliti pravnicu za 1000 KM plate nego pravnika, iste kvalitete i dati mu platu 2000 KM samo zato sto je muskarac? Znaci - koji biznismeni - pa neka mu odmah da i vlasnicki list, kad je tako.
Nađite mi jedan primjer u kojem su žene za isti posao plaćene manje od svojih muških kolega i postat ću feminist. Do tada ovu feminističku propagandu možete prosipati naivnima. Feminizam i LGBT su danas pokreti koji barataju sa milijardama i ne smiju da izgube svrhu (iako su je odavno izgubili dobivši sva moguća prava). Zbog toga se oni danas bore za privilegije, a ne za jednakost.
sta bi htjele zene nikad nije isto bilo naguzit se i cekat da se konji znoje i one nemoraju pauze pravit ko muskarci zato ne lupajte prazne :-P
Hahahaahahah, znaci pogubi se covjek, iznenada...
Zene uglavnom rade gospodske poslove bez fizickog napora,muskarci rade sve i zasto bi zene bile isto placene kao muskarci? Nema smisla. Drugo,uzmite oglase i vidjecete da 90% ugostiteljskih objekata traze iskljucivo djevojke ,vecina djevojaka mnogo laske i dobijaju poslove npr ; sankera ili konobara,a znamo i zasto .
Sta je sa prostitutkama 100 maraka sat 😎
Tačno paša. Draga ti je jako zadovoljna platom.
Sto bi se onda kurcile da zaradjuju vise
Samo losi djaci i naivni mogu da puse ovu pricu. Ako pogledate u statistike, za isti posao su isto placeni muskarac i zena. Zbog toga sto zene rade vise poslova koji su manje placeni dobija se ovakva statistika. Nije niko radio 'dzabe'
A sto me nervira ova kvazi-neravnopravnost. Ne radi se o tome, nego se radi o sposobnosti radnika. Taman još nekog poslodavca interesuje jel' muskarac il zena, ako znas raditi poso to sigurno nije prepreka. Ili kada pocnu pricati o maloj zastupnosti zena u politici. Pa eto demokratski se bira, nece vas neko izabrati samo zato jer ste zene, nego predstavite neki program nesto, pa da vidimo. Dosta vise.
Normalno da kod kuce rade besplatno a jos bi i da su placene :)
Veca plata iz razloga sto se rade poslovi riskantni po zivot, koje se zene ne bi nikad usudila da se razumijemo. Fenimizam strikes again.
Statistika---tacan zbor netacnih informacija!?
pa eto ja ću dat svojoj ženi da vozi kamion,a ja ću bit čistačica
Najzad u nečemu prvi u Evropi! Doduše odzada, ali i to se pika!
zene kod nas zarade za 10 minuta 500 eura ubise se od posla na koljenima
Ne treba mnogo truda da se izračuna zarada stanovnika u BiH, sa ovakvim primanjima kakva jesu, u toj tabeli jedinicu % trebaju zamjeniti sa ‰. Mi smo robovi, a da nismo svjesni toga, dok naši političari-ratni profiteri, robovlasnici jedini rasipno žive u BiH.