Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ide normalizacija toga da se ni za jedan prosječan radni vijek ne može zaraditi/kupit ni manji stančić daleko od svega za život i podizanje porodice, nego se i to prebacuje u vječno rentanje, da korporacije i fondovi otplaćuju svoje investicije. Nećete imati ništa i bićete sretni.
U skandinaviji ista situacija.Vise se isplati placat kiriju nego ratu koja bude u visini dvije kirije ili cak i više i rok otplate minimalno 30 godina a gdje renoviranje i sve.Vecina nekretnina prestaro.A kucu niko nece ponijet u grob.Na balkanu je druga prica i isplati se.
Kratko i jasno, u Njemackoj se ne isplati imati vlastitu nekretninu za stanovanje. Znam, zvuci cudno, ali vjerujte da je tako. Ovo govorim za gradska i prigradska naselja. Na selu vjerovatno nije tako. Jedino se isplati imati nekretninu za iznajmljivanje, i to vise stanova, narocito ako su pod jednim krovom. U Njemackoj ces platiti svaku kap kise koja ti padne na krov ili u dvoriste koje ne propusta vodu, a koliko je raznih nameta.
Najisplativije za tajkune napravi zgradu i rentaj pare kapaju
Fluidno drustvo s puno stranaca koji nisu vezani za nekretnine sto ne znaci nuzno da ih ne posjeduju. Ljudi cesto mijenjaju poslove biraju mjesto stanovanja i kvalitetnog zivota
*....zive pod kirijom gdje im je kvalitetnije dok svoj stan/stanove izdaju drugima.
Upravo tako.
1. Prije par godina su kirije bile pristupacne maltene svakom. Bilo jeftinije pod kirijom nego pod kreditom. 2. Drzava ti se mijesa direktno u imovinu, radi, renoviraj ili gradi kako ti se kaze. Nema price: neman para... 3. Mozes brze ostati bez imovne: 1923 i 1949, znaci nakon velikih ratova, drzava se upisivala u privatnu imovinu i da bi bila opet tvoja morao si odplacivati drzavi. Taj zakon je na snazi bas u vezi opstanka evra.
Sto da kupuju kad malo po malo dobiju Bingo.Keln,Drezden,Lajpcig….Neki Trap za krompir pametnom dosta.
Jednostavno-nije bilo Tite da gradi stanove a alije da ih poklanja za certifikate…a sve vam komunisti nisu valjali mamu vam kleristicku!
Toliko im komunisti nisu valjali, da je toliko godina demokratije poslije, za rezultat imalo egzodus kakav na ovim prostorima nije viđen.
Crkva nudi plac i Kredit za kucu ali nakon 50 godina sve to pripada crkvi jer je na njenom zemljistu Takozvane Generationsheuser
I kad imas svoje opet moras placati drzavi To se ljudima ne isplati
90% onih koje znam i koji su otišli u Njemačku sada poskeduju svoju nekretninu. Očigledno njemcima to nije u cilju jer kad može frajer iz Fojnice imati onda sumnjam da ne može i lik iz Berlina.
Ako mislis na automobil kao nekretninu onda da,ali i to mukotrpno placaju,valja voziti najnovije audije,mercedese,bmwove
Ništa od toga nije istina,lažno si informisan
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nekretnine su nacin da se svijet drzi u ekonomskom i zivotnom robstvu. Drzave i banke koriste nekretnine za porobljavanje svojih građana. Koja je logika visokih nameta za nekoga ko stice prvu nekretninu osim da ga se drzi porobljenog i zavisnog.
ne da berlinski kanton poticaj mladima u visini dvogodisnje rudarske plate.
za Svicu mi je jasno jer ovdje zivim trenutno.. dovosbni stan u bilo kojem gradu je nemoguce kupiti za manje od 700.000CHF.. nek je prosjecna bruto placa (najveca na svijetu, btw) 90.000CHF jasno je da je to preskupo i za svicarske place. Za Njemce ne kopcam jer Njemacka je 3x jeftinija od Svicarske a place su relativno ok, sigurno najvece od velikih EU zemalja. Onda pitanje je: da li je bogatiji Svicarac sa 6050 place ili Tala sa 2.000 koji ima stan vrijedan 400.000`?
ZATO STO IM ALIJA I APARTHEID DAYTON EKIPA POSRBICA I POHRVATICA MANJINA NISU POKLONILI BOSANSKE DRZAVNE STANOVE?
Nemoj tako o ljudima. Nisu oni krivi što su im pradjedovi bili , recimo skloni manipulaciji. Treba ti prijatelj u životu a nećeš ih naći ako ljude oslovljavaš spominjanjem članova njihove familije s kojima bi ti vodio ljubav u imperativu.
Pa ko su onda vlasnici tih isti nekretnina
Ko je vlasnik tvoje zgrade ?